Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tak jak to tedy je?

Od: roboot* odpovědí: 3 změna:

Hádají se tu mezi sebou dvě otázky ohledně odhlášení. Pokud po prodeji dostanu plnou moc na odhlášení vozidla, kde tak lze provést?

za A) na úřadě kde bylo vozidlo registrováno resp. kde má bývalý majitel bydliště

za B) na základě plné moci tedy i na úřadě v místě bydliště kupujícího (tedy mě)

Bavíme se o ODHLÁŠENÍ!

JAK TO TEDY JE?

Co já vím tak systém registru již mají on-line, právě kvůli tomuhle.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

markoo*
hodnocení

0x
Odhlášení již registrovaného vozidla na nového provozovatele nebo vlastníka vozidla.
Oprávněnou osobou k jednání je obecně fyzická nebo právnická osoba zapsaná v registru vozidel jako provozovatel nebo vlastník vozidla.
Jednat může i osoba zmocněná písemně provozovatelem nebo vlastníkem vozidla.
Na úřadě předložte:
- doklad totožnosti v originále (občanský průkaz, pas),
- technický průkaz vozidla,
- osvědčení o registraci vozidla,
- doklad o pojištění vozidla.
U firemních vozidel předložte také originál nebo ověřenou kopii živnostenského oprávnění nebo výpisu z obchodního rejstříku. Správní ani jiné poplatky nejsou stanoveny.
Odhlášení již registrovaného vozidla na nového provozovatele nebo vlastníka vozidla musí být provedeno do 10 pracovních dnů po jeho změně.
Žádost je možné vyřídit na počkání; v komplikovanějších případech se postupuje dle zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, kde je obvyklá lhůta vyřízení stanovena do 30 dnů.
Tuto situaci není možné řešit zasláním žádosti elektronickou poštou.
Podle kterého právního předpisu se postupuje?
Zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, ve znění pozdějších předpisů
Související předpisy:
Vyhláška č. 243/2001 Sb., o registraci vozidel, ve znění pozdějších předpisů
Zákon č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, ve znění pozdějších předpisů
Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů
Zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů
Jednoznačná a správná odpověď je, že vozidlo se odhlašuje tam kde bylo zaregistrováno!

nu*
hodnocení

0x

a) je správně, rozhodující je AKTUÁLNÍ trvalé bydliště registrovaného provozovatele, tedy správní obvod do jehož působnosti auto momentálně spadá, správní obvody jsou přílohou příslušné vyhlášky, je tam vyčerávající seznam všech obcí

buss
hodnocení

0x

A to je právě to, že kde se jedná o problém upravený zákonem se dávají rady laiků. Nicméne dnes se sítí není problém to odhlásit i jinde, nemusíme to vědět, mohou mít úředníci metodický pokyn.
Jen mne zaráží, proč si lidi, když mají int nevyhledají příslušnou normu či nezvednou telefon a neinformují se na úřadě. Na to si nakonec úředníky platíme, ne?
Tak já jsem nelenil a zavolal teď na úřad! TAKŽE: Odhlášení vždy v místě registrace vlastníka vozidla. Lze na plnou moc neověřenou, ale s popisem úkonu, co může zastupitel na úřadě udělat. Howgh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]