Nejste přihlášen/a.
Zdravím, bydlím na sídlišti, máme tam troje parkoviště. To naše bývá neustále plný. Pak mám možnost jet na druhý, tam je takový zpomalovací práh/retardér. Chtěl bych vědět, jestli je pro auto větší záhul když na ten práh najíždím a asi ramena a tlumič se napruží nahoru, nebo když z něj sjedů dolů, což působí jako větší pecka když se auto zhoupne ale zase se zhoupne, takže by to mělo být méně stresové? Ve fyzice jsem nebyl moc dobrý. A najíždět nějak ze šikma? Může to zkrátit nějak životnost nápravy...třeba o 5 tisíc km?
Pak máme ještě třetí parkoviště, tam je takový nájezdový obrubník, je o něco vyšší než na fotce...foto zkresluje. Ten mě vytáčí možná ještě víc...ale je možná méně škodný? Co je menší zlo? A jakou rychlostí po nich přejíždět?
Přejezd retardérů je to poslední, co bych na našich silnicích řešil. Pokud pojedete přiměřeně pomalu (ostatně proto tam jsou), nemá to na podvozek prakticky žádný vliv. Horší to je, když si retardéru nevšimnete a včas nezpomalíte. To si překousnete jazyk a tlumičům to také zrovna dobře neudělá.
Na retardér je snad lepší najíždět rovně, ale je to jen můj názor.
Nájezdové, ani jiné obrubníky vzhledem k typu svého auta neřeším, pokud nemají víc, než 25 cm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.