Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevím, kde bych začal, měl jsem nečekané úmrtí příbuzného a jelikož mě to opravdu zasáhlo, tak jsem si dal večer sedmičku rumu, kterou jsem pil do noci.
Na druhý den jsem vstal s kocovinou kolem poledne, najedl jsem se a připadalo mi, že jsem kolem 15:00 hodiny už střízlivý.
Jel jsem autem do práce na směnu a co čert nechtěl, jel jsem osmdesát na padesátce (běžně je na této silinici osmdesátka, ale z důvodu mírných oprav, tam byla dočasně padesátka a policajti s radarem).
Zastavili mě, dali mi dýchnout a výsledek mi vyrazil dech, měl jsem při prvním měření 0,38 promile a při druhém měření 0,36 promile. Samozřejmě jsem na místě odevzdal ŘP (na krev jsem nemusel) a teď budu muset čekat, až si mě pozvou z magistrátu na správní řízení, kde se určí výše pokuty a doba zákazu řízení.
Dočetl jsem se, že nejnižší doba zákazu je 6 měsíců, pak stačí jen udělat psychotesty, pár formalit a můžu mít ŘP zpátky. Také jsem se dočetl, že mi však můžou vzít ŘP i na 12 měsíců a to bych pak musel dělat znova závěrečné testy a jízdy u autoškoly, do čehož se mi upřímně moc nechce i když si za celý problém můžu sám a zasloužil bych si nafackovat.
Nikdy v životě jsem neměl za volantem žádnou pokutu, ani postih a teď toto. Myslíte, že je šance, že mi seberou řidičák jen na ten půlrok, když nejsem problémový řidič a nebo se můžu připravit i na horší variantu v podobě 12 měsíců?
Máte s tím taky někdo zkušenosti? Předem děkuji za rady.
Všechny názory budou k ničemu, když nevíme, jak se zachová komise. Pokoro hodně pomůže, ale není to vždy.
Kolik dostanete, to nikdo nevíme.
Viz tabulka 2025
No tak co, uděláš testy a je to. Mě to taky čeká, a to jsem nechlastal, jen se zabil cyklista když mi vjel do cesty. Sice v rozsudku bylo, že nedal přednost, ale na řidičskej ksindl musí bejt přísnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.