Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na jak dlouho mi vezmou ŘP za alkohol?

Od: dajdun odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

nevím, kde bych začal, měl jsem nečekané úmrtí příbuzného a jelikož mě to opravdu zasáhlo, tak jsem si dal večer sedmičku rumu, kterou jsem pil do noci.

Na druhý den jsem vstal s kocovinou kolem poledne, najedl jsem se a připadalo mi, že jsem kolem 15:00 hodiny už střízlivý.

Jel jsem autem do práce na směnu a co čert nechtěl, jel jsem osmdesát na padesátce (běžně je na této silinici osmdesátka, ale z důvodu mírných oprav, tam byla dočasně padesátka a policajti s radarem).

Zastavili mě, dali mi dýchnout a výsledek mi vyrazil dech, měl jsem při prvním měření 0,38 promile a při druhém měření 0,36 promile. Samozřejmě jsem na místě odevzdal ŘP (na krev jsem nemusel) a teď budu muset čekat, až si mě pozvou z magistrátu na správní řízení, kde se určí výše pokuty a doba zákazu řízení.

Dočetl jsem se, že nejnižší doba zákazu je 6 měsíců, pak stačí jen udělat psychotesty, pár formalit a můžu mít ŘP zpátky. Také jsem se dočetl, že mi však můžou vzít ŘP i na 12 měsíců a to bych pak musel dělat znova závěrečné testy a jízdy u autoškoly, do čehož se mi upřímně moc nechce i když si za celý problém můžu sám a zasloužil bych si nafackovat.

Nikdy v životě jsem neměl za volantem žádnou pokutu, ani postih a teď toto. Myslíte, že je šance, že mi seberou řidičák jen na ten půlrok, když nejsem problémový řidič a nebo se můžu připravit i na horší variantu v podobě 12 měsíců?

Máte s tím taky někdo zkušenosti? Předem děkuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jack07
hodnocení

4x

Pravděpodobně 6 měsíců - pokuta 10 000 Kč - po polovině trestu můžete žádat ŘP zpět.

hodnocení

0x

Všechny názory budou k ničemu, když nevíme, jak se zachová komise. Pokoro hodně pomůže, ale není to vždy.

Kolik dostanete, to nikdo nevíme.

Viz tabulka 2025

fik
hodnocení

0x
Hraniční hodnota je 0.24promile. Kdybyste trval na odběru krve, měl jste díky časové prodlevě šanci.

hodnocení

0x

No tak co, uděláš testy a je to. Mě to taky čeká, a to jsem nechlastal, jen se zabil cyklista když mi vjel do cesty. Sice v rozsudku bylo, že nedal přednost, ale na řidičskej ksindl musí bejt přísnost.

e nedal přednost, ale na řidičskej ksindl musí bejt přísnost."

tuším, že to tak nebylo v rozsudku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]