Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvětlení RZ

Od: diesel® odpovědí: 5 změna:

Na autě je ve špatném stavu osvětlení RZ , kontakty nejdou přihnout a žárovky W5W na nerovnosti ztrácí kontakt (uvolňuje se ) Je možné nez jakýchkoliv jiných zásahů vyměnit za nové osvětlení s led? Samotné (pouzdo je stejné jako na žárovkové.).

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

1x

Obvykle je celá patice demontovatelná - vodiče od vozidla jsou často nastrčeny přes konektor jako ahifi.cz/...

A pak je nejlepší si to vše vzít domů a vyřešit v klidu. Originální žárovka se tam dá i naletovat. LED jde taky naletovat, ale i když se to nezdá, ty LED jsou obvykle dost šmejdy, takže brzy jich svítí jen polovina.

hodnocení

0x

Ano jde,ale na některých TK ty ledky nějak nemají moc rádi.

bear
hodnocení

0x

Třeba u Octavie 1 jdou dokoupit jen samotné patice.

U ostatních většinou klidně celé lampičky.

A třeba u Škody Rapid lze vyměnit lampičku s žárovkové za origo LED z poface a jen nakodovat, že je tam LED, aby nehlásila chybu.

LED jako nějaký retrofit W5Wčka s číny akorát po čase poblikává a nebo jinak blbne. Kolikrát do půl roku. A stejně budeš řešit horší kontakt v patici, pokud máš patici horší.

Taky by šlo patici vykoupat v horkém octu. Odstraníš oxidaci a oživíš je. Na pár autech jsem to tak dělal. Třeba i žárovkové brzdové světlo jsem takto dal i do myčky na nádobí. Kontakty jak ze zlata a nikdy nehaproval kontakt i na 20 letém svítidle.

Takže na jakém autě a jsou kontakty patic z čeho?

hodnocení

Vyřešeno od Voton jsem objednal nové světlíčka na žárovečky W5W : voton.cz/...

PS to ledkové je identické jako staré , původní . Jen "vyloupnout",odpojit konektor a zapojit na nové a to zase vsadit do otvoru. Jinak za šílené balné a poštovné a dobírečné - 19kč!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]