Nejste přihlášen/a.
Na autě je ve špatném stavu osvětlení RZ , kontakty nejdou přihnout a žárovky W5W na nerovnosti ztrácí kontakt (uvolňuje se ) Je možné nez jakýchkoliv jiných zásahů vyměnit za nové osvětlení s led? Samotné (pouzdo je stejné jako na žárovkové.).
Obvykle je celá patice demontovatelná - vodiče od vozidla jsou často nastrčeny přes konektor jako ahifi.cz/...
A pak je nejlepší si to vše vzít domů a vyřešit v klidu. Originální žárovka se tam dá i naletovat. LED jde taky naletovat, ale i když se to nezdá, ty LED jsou obvykle dost šmejdy, takže brzy jich svítí jen polovina.
Třeba u Octavie 1 jdou dokoupit jen samotné patice.
U ostatních většinou klidně celé lampičky.
A třeba u Škody Rapid lze vyměnit lampičku s žárovkové za origo LED z poface a jen nakodovat, že je tam LED, aby nehlásila chybu.
LED jako nějaký retrofit W5Wčka s číny akorát po čase poblikává a nebo jinak blbne. Kolikrát do půl roku. A stejně budeš řešit horší kontakt v patici, pokud máš patici horší.
Taky by šlo patici vykoupat v horkém octu. Odstraníš oxidaci a oživíš je. Na pár autech jsem to tak dělal. Třeba i žárovkové brzdové světlo jsem takto dal i do myčky na nádobí. Kontakty jak ze zlata a nikdy nehaproval kontakt i na 20 letém svítidle.
Takže na jakém autě a jsou kontakty patic z čeho?
Vyřešeno od Voton jsem objednal nové světlíčka na žárovečky W5W : voton.cz/...
PS to ledkové je identické jako staré , původní . Jen "vyloupnout",odpojit konektor a zapojit na nové a to zase vsadit do otvoru. Jinak za šílené balné a poštovné a dobírečné - 19kč!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.