Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění abs jednotky

Od: martin86 odpovědí: 4 změna:
Zdravím. Koupil jsem použitou ABS jednotku. Měla jen uskřípnuté trubky. Màm dotaz. Můžu do te jednotky fouknout vzduchem? Myslím do těch vstupů hyd. jednotky. Kdyby tam spadla nějakà nečistota. Nemůže se tam něco poškodit? Dìky za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Mnohem lepší je proplach. Připoj k HBV a nech z vývodů na kola prokapat, případně prošlápneš párkrát.

Zbytek musíš diagnostikou otevřít bypass, aby se prolilo i čerpadlo a "obchvaty vedení uvnitř kostky a odvzdušnilo se to.

Klidně nechej prokapat u kol a spoj to s výměnou hadiček, aby jsi nepustil bordel do třmenů.

hodnocení

0x

Můžeš udělat cokoliv chceš. Ale před tím si dobře rozmysli, jestli tím krokem neuděláš více škody.

Já bych asi vzal injekční stříkačku a technický benzín a zkusil bych ty nečistoty odplavit ven.

Když do jednotky foukneš stlačený vzduch, tak ty nečistoty spíše posuneš dále do jednotky, než že je vyfoukneš ven.

k2

Zrovna liti technickeho benzinu nekam, kde je a bude brzdova kapalina bych se vyhnul, ale jak jiz bylo napsano:

Můžeš udělat cokoliv chceš. Ale před tím si dobře rozmysli, jestli tím krokem neuděláš více škody.

hodnocení

0x
Pokud by to bylo jen preventivní pro jistotu, sel bych cestou vzduchu, ale ne hned fouknout dovnitř, ale jakoby opačným směrem, aby vzduch proudil ne do díry, ale od ní a kilem ní a snad něco málo vytáhl s sebou. Kdyby byla velká pravděpodobnost bordelu uvnitř, radši bych to zkusil rozebrat, aspoň jednotku z feldy s vadnou deskou jsem kdysi ze zvědavosti rozebral myslím bez násilí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]