Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci pořizovat auto. Nová auta 2019+ s klasickým spalovákem mi přijdou utlumená, gumová, bez reakce na plyn. Mild hybrid jsem nezkoušel. Mám dva adepty Oktávku III 2.0 TDI 110kw 2016 předface s DSG se slušnou výbavou a nájezdem 70k km za 330k. Přijde mi to jako fajn poměr cena/výkon. Druhý adept je Arteon 2.0 TDI za 360k. Je tam přiznaný, že je o 100k stočený, mám trochu strach z nájezdu ale zase je to nejlevnější Arteon na inzerci. Přijde mi divné, že do toho nasypal 90k a chce to prodávat, stejně tak když jsem chtěl VIN tak mi neodepsal. auto.bazos.cz/...
Do jakého nájezdu nový vůz vybírat? Poslední auto jsem kupoval podle stavu, který byl fajn ale mělo najeto 200 tisíc km. 20 tisíc km bylo bez problému, pak přišly brzdy, tlumiče, spojka, EGR..a vše se začalo sypat pozvolna. OII 2.0 FSI
Zvažuji i nějaký dražší kousek cca za 600k se zajímavější motorizací v benzínu, ale mám strach v dnešní době kdy všichni jezdí jak prasata a bezohledně vám na parkovišti vrazí do dveří investovat větší sumu.
Do jakeho najezdu vuz vybirat?
Znate to: prodám starsi auto. Cena pevna, kilometry dohodou?
Verite tomu, ze si nekdo koupi novou naftovou octavii se slusnou vybavou, aby s ni najel 8tis km/rok?
Auto je původem z ČR. Za první 4 roky na první STK mělo nájezd 53 tisíc. Pak 2022 to bylo 65k km a 2024 72k km.
A vypada to, že to někdo dal na vykup a koupil nový nebo novější.
Jo, slyšel jsem i Vaculíka jak to říká, že to lidi dělají u aut na operak, protože jsou tam limity na km, tak než jedou na hory tak to stočí. Teoreticky by to ale stále mělo být dohledatelné v řídicí jednotce auta? A taky mi moc neni jasné jak by "obyčejný" člověk s VCDS to dokázal stočit. Tam by měly jít km upravovat jen nahoru.
Nechápu, jak každý a nebo většina musí mít nafták s turbem, vždyť to je nejhorší kombinace.
Pokud bych vybíral auto s turbem tak benzín.
Ale i s atmosférou se všude dojede.
Co je spatne na naftaku s turbem? V soucasne dobe primovstrikovanych preplnovanych benzinu uz je to skoro jedno.
A atmo motor v dnesni dobe je takovy "jednorozec". Pomineme-li velkoobjemove ameriky, tak je nabidka v "tazatelove kategorii" a tim i vyber dost omezeny...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.