Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je?

Od: ludas odpovědí: 13 změna:
Zdravím, chtěl jsem omotat jednu hadicku a odlomila se. Netuší někdo co se mi to odlomilo? A bude stacit to přilepit? Vypadá to, že už to lepené bylo. Citroen c5 aircross 1.6 benzin.
Dík

Co to je?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím.

Asi bude jedno co to je, ale vzduchotěsně a pevně přilepit je nutné.

Je otázkou jak bylo provedené původní spojení a jestli lepení bude fungovat.

bear
hodnocení

0x

Já našel jen trubku sání bez toho otvoru a nebo se záslepkou, která se dá vyšroubovat a osadit kolínkem, které máte urvané? Nevím. Na PSA je tu odborník @diesel :)

eurofrance.es/...

Tyto už jsou mimo mne! Navíc pkd se nepletu tak toto jsou motory na dvě věci, vyvinuty ve spolupráci PSA(Stelentis) BMW.

Můj názor na danou věc-pokud průchozí-přilepit, svařit... a hledat nový díl , pokud neprůchozí pak totéž-přilepit svařit , prostě upevnit.

ludas
hodnocení

0x
Zdravím, moc díky všem za reakci

hodnocení

0x
Ja bych si sehnal kolinko se závitem prumer 8
Udělal do ty plastovy roury závit 8ku
natočit kolínko s teflonkou utahnout matkou a pak až bych to oblepil nákým tekutým kovem
Na kolinko natočit mosaznej nebo silonovej nastavec co je na zahradní hadice a za tepla tam nasadit tu plastovou hadičku
Pokud neni z plastu koukam že je opletená tak tim lip pude jen nasadit a zajistit sponkou
asd1

Spíš bych tam udělal kolečko ze silikonu jako těsnění, připlácnul a "přírubu" přivařil. Pokud bych neuměl svařovat plasty tak 4x minivrut.

Kovový oplet je proti kun.ám, hadice je plast.

bear

To je polyamid nebo tak něco. Tyhle punčochy se dávají i na vodiče. Je to proti proklepání a prodření té tvrdé trubky. Oplet je volně a díky tomu, jak klouže, tak se trubka nemůže v jednom místě prodřít durch.

Proti kuně by byl po celé délce. Takto je jen v místech, kde trubky leží shora na té veliké v přímém styku;)

Ty opletené hadičky jsou plastové, opletení je taky plast. Jaký nwn.

bear

Rezistentní vůči oleji a benzínu. Typuju nějaký HDPE.

hodnocení

0x
Podtlakova nebo přetlaková hadička
1.klikkva skrin-z motoru zpět do sání -kolinko bývá mezi vzduch.filtrem a turbem, bývá kolínko na sací hadici. U motoru 1.6 je to uzavřený okruh kvůli emisim
2.podtlakova hadice k ovládání EGR ventilu(něco jako má Felicie 1.3), nebo turbo systemu.
doplněno 15.07.25 14:43: Na cedulce fotky tazatele se mění olej po 20 tkm.
To se mi u těchto motorů nelíbí. Nehledě co se píše vyrobce
ludas
hodnocení

Díky. Zatím jsem to přilepil vteřinovým lepidlem. Nic to nehlásí. Tak asi dobrý. Jinak osobně měním olej každých 10 000 km...
JJ a ne 0W20 dle starší normy, platné asi rok a půl zpět, ale nové normy. Dp výrobcem je nyní tento TOTAL QUARTZ RCP 5W30

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]