Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych poradit, kde bych mohl koupit izolaci kapoty na Ford Fiesta r.v. 2016, motor 1.0 EcoBoost, 74 kW.
Ta stávající izolace je tzv. "vyžraná" od kun a chtěl bych ji vyměnit. Již jsem si to objednal a u daného zboží bylo uvádělo pro Ford Fiesta 2008 - 2017 a bohužel nepasuje ani jedna díra a ani úchyty...což jsem moc nepochopil.
Přiložen ilustrativní obrázek poškozené izolace.
Děkuji.
Chcete-li mit jistotu, tak ve Fordu, ale cena se Vam asi libit nebude. Je-li ilustrativni obrazek Vase izolace, tak bych se na vymenu ani nevyprdnul, akorat ji lehce vyspravil. Na funkci to vliv nema a usetrene penize bych radeji projezdil...
Nebo vrakac/dily z bouracky. Nejvic se boura celne, tudiz zvalchovanych kapot by mel byt dostatek za rozumnou cenu.
S tím mohu souhlasit...alias že ve Fordu se mi ta cena určitě nebude líbit. Nicméně stačí mi nějaká tzv. druhovýroba" za přijatelný peníz a aby to hlavně pasovalo.
Rovněž jsem si říkal, že to zkusím na nějakém autovrakovišti...Dneska jsem zrovna okolo jedno jel a zastavil se tam. Bylo mi řečeno, že se jedná ještě o relativně mladé auto a tuto věc tam nemají.
Já ještě osvětlím ten důvod...osobně nemám žádný problém s kunami a ani nepotřebuji shánět nějaký odpuzovač - auto parkuji v garáži. V tomto nehezkém stavu od kuny byla ta izolace pod kapotou, když jsem dané auto před pár měsíci kupoval v rámci dovozu z Německa. Prostě na každém ojetém autě se najdou vždy nějaké drobnosti...Sice žádného pokrývače neznám, ale zkusím se zeptat...Jen pro mě je divné, že když si objednám zboží určené pro konkrétní model vozidla včerně roku výroby, že to pak vůbec nepasuje...
já měl na svém Seatu Toledu 2 to samé-kuna a neskutečně špinavé a zaprášené- hnus-taky mne to štvalo...a chtějí za to majlant-takže jsem pouvažoval čím to nahradit-no a tak jsem si našel takovou tu hliníkovou clonu aspoň se ta folie tak tváří která se používá proti slunci nebo v zimě proti sněhu a námraze-jsou rúzné velikosti podle typu auta -mám to z jednoho kusu-sundal tu starou pěkně obkreslil fixem na tu clonu i s místy na to uchycení špunty...pěkně núžkama vystřihl a v místě těch špuntu jsem to jenom prořízl do křížku a nacvakl přes tu starou-takže tam mám obě vypadá to moc dobře a není vidět ta díra od kuny-
Vyřízni vobdélník a dej tam vobdélník z toho co ti přišlo - přišít a šev přejet neutrálním silikonem (to jsou všechny prodávaný jako těsnění an auta, černej je např. Reinzosil)
Rozcupovanej kousek když zapatláš silikonem a uhladíš tak to taky nabere původní tvar.
tento stav 1) není tak hrozný a 2) rozhodně není konečný...
Takže nejdřív bych řešil příčinu - a provizorně přelepil díry nejdokonalejším vynálezem, co opraví téměř vše - lepící páskou.
Pokud by toto byl psychický problém a neseženete náhradu v dokonalé verzi, pak je tu TEMU a alternativní řešení. Odkaz na temu by se tu zobrazil blbě kvůli mému přihlášení - takže "Samolepící tepelná a akustická izolační pěna pro automobily", česká varinata profigaraz.cz/... - jen 3x dražší.
Každopádně díky za tip! Jinak jsem nepsal, že ten stav je až tak neskutečně špatný...navíc jak by řekl můj švagr, toto nejezdí
Takže nemám ani z toho nějaký velký psychický problém, jen jsem takový trochu puntíčkář a chci, aby všechno bylo tak jak má...Nicméně na tom TEMU se ta samolepící folie např. v šířce 6 mm dá koupit do 100 Kč na rozdíl ceny u nás...
Uvidím zda bude postačovat ten rozměr 100cm x 50cm, jestli ta délce nebude málo, pokusím se to změřit
já si koupil tu stříbrnou verzi - z psychologického pohledu je to teplotně ochráněné :D ... lepí to slušně ale blbě se to stříhá. Takže asi doporučím kus papíru, podle toho ostříhnout a nalepit ve dvou lidech!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.