Zdravím, prosím vás o radu. Je složitá výměna řemene alternátoru na Daewoo Kalos rv 2004, 1.2 53kw? Praskl mi a nedobiji akumulátor. Řemen altaku je samostatný, jenže je až za řemenem co pohání pumpu a to ostatní. Můžete prosím popsat postup výměny, ať nemusím dávat vůz do servisu, děkuji
Díky ale na videu to je jiný motor. A na tom mem voze jsou dva řemeny a ten co mi praskl je právě na pohon alternátoru jenže já musím stáhnout nejdřív ten co je na autě( pohon čerpadla a tak dále) nasadit nový řemen na pohon alternátoru a pak zpátky ten hlavní řemen jde mi hlavně o to napnutí řemenu jestli na to potřebuji nějaké speciální nářadí?
bear
Pro někoho je speciálním nářadímn i torx, takže netuším, co máš.
Mě jde hlavně jen o to na kolik napnout ten řemen aby nebyl buď moc přepnutý nebo volný
asd1
Napnutí obecne tak aby na delsim rovným useku sel remen vychylit prstem ca o 1-2 cm.. málo naply klouze/píská, moc napnuty pretezuje ložiska. Někde napinak není, ani stelovani. Napnuti jepak daný jen pružnosti remene. Tam je nasazení bez přípravku voser a chce to grif. Souhlas, řemeny výměn rovnou oba( pokud není zanovni)
bear
Napínám tak, aby šel plochý řemen mezi řemenicemi převrátit alespoň o 90°. Nový řemen si totiž sedne a trošku se ještě uvolní.
Pamatujte na to u řemenu starého, který už se neuvolní nijak. A spíš vyměňte i ten.
Řemen by měl být na hranici skluzu. Nesmí být příliš napnutý. Jinak odejdou ložiska řemenic. Ať už pumpa nebo altík či klima.
Pokud se někdy v poslední době neměnil i řemen pohánějící vodní pumpu, tak raději vyměňte i ten, pokud stejně musí dolů. doplněno 09.07.25 08:19: Na YT asi bude víc návodů pod označením Chevrolet Aveo.
Právě, že auto má 3mesice do konce STK a pak jde do věčných lovišť. Nechci navyšovat zbytečně cenu vozidla, stačí když tam mám půlku nádrže benzínu. Potřebuji ještě tu dobu jezdit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.