Nejste přihlášen/a.
0x
Buď je tam napínací kladka na pružině a nebo se řemen dopíná odklonem alternátoru, který ho šponuje.
Takže altík uvolni a přibliž třeba k motoru, aby šel řemen nasadit a pak pohybem altíku řemen dopni.
Nebo chytni napínací kladku klíčem, otoč mimo, nasaď řemen a kladku napruženou zase přilož o nový řemen.
doplněno 08.07.25 22:34:
nevím, zda je to stejný motor, ale pro inspiraci
A na tom mem voze jsou dva řemeny a ten co mi praskl je právě na pohon alternátoru jenže já musím stáhnout nejdřív ten co je na autě( pohon čerpadla a tak dále) nasadit nový řemen na pohon alternátoru a pak zpátky ten hlavní řemen jde mi hlavně o to napnutí řemenu jestli na to potřebuji nějaké speciální nářadí?
Někde napinak není, ani stelovani. Napnuti jepak daný jen pružnosti remene. Tam je nasazení bez přípravku voser a chce to grif.
Souhlas, řemeny výměn rovnou oba( pokud není zanovni)
Napínám tak, aby šel plochý řemen mezi řemenicemi převrátit alespoň o 90°. Nový řemen si totiž sedne a trošku se ještě uvolní.
Pamatujte na to u řemenu starého, který už se neuvolní nijak. A spíš vyměňte i ten.
Řemen by měl být na hranici skluzu. Nesmí být příliš napnutý. Jinak odejdou ložiska řemenic. Ať už pumpa nebo altík či klima.
0x
doplněno 09.07.25 08:19: Na YT asi bude víc návodů pod označením Chevrolet Aveo.
Potřebuji ještě tu dobu jezdit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.