Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej a zruseni spz bez spz

Od: miroslav odpovědí: 8 změna:

ahoj vsem potreboval bych radu v roce 2022 jsem prodal auto plnou moci ... auto prepsal o aute jsem nevedel 4 roky nic nechodilo zadne pokuty az dneska 2025 me zacalo chodit z jednoho mesta ... no clovek co ted vtom jedzi nema STK evidencku ani papiry k autu mali TP mam ja u sebe nahlasil jsem to na policie ale stejne budu muset jit na urad kde se delaji prepis tak se ptam zruseji znacky i kdyz nemam auto ani spz? ale mam u sebe TP a od policie mam papir? tam byl hlasit ...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Nezruseji znacky. Jaky Vy mit od police papir? Co tam Vy byl vlastne hlasit?

mathew
hodnocení

0x
To mi nějak nesedí. Auto je přepsané, ale TP máte u sebe?
k2

Pise prodal s plnou moci, tedy asi nechal prepis na kupujicim. Proc si od auta nechal maly TP je mi zahadou, ale to je uz celkem jedno...

mathew
No a na 2. Řádku píše "auto přepsal" ale když to napíše, že se v tom ani prase nevyzná tak kdoví jak to je.

thetruth
hodnocení

0x

On už je rok 2026? To mi nějak uteklo. A přepis auta bez předaní dokladů?

hodnocení

0x

To je tedy popis situace.

Co jste hlásil na policii, co od nich máte za papír, proč nejdete za kupcem, udělat převod?

dalsijouda
hodnocení

0x

Zkus to napsat česky...

Jestli ses vykašlal na přapis tak se nediv *zed*

Co s tim má společnýho policie?

Značky ani techničáky nejsou tvoje tak nemáš co rušit. A jestli je zrušíš někomu jinýmu, tak ti může přiletět náhrada škody, např. odtah třeba ze Španělska + zapůjčení náhradního vozidla než dovalíš nový značky *smich*

Zajdi na dopravku a podej žádost o zápis změny vlastníka, počítej že můžeš dostat flastr ař 50k za nedodržení termínu do 10 dnů.

Přestupky provozovatele do té doby můžou jít za tebou, až do podání žádosti seš pořád provozovatel. Přestupky na vlastníka odeženeš kupní smlouvou.

hodnocení

0x

Napište přesně KDO je zapsán jako vlastník vozidla, protože buďto jste přepsal (správně zapsal Změnu) neboi jste dalPM a Změnu (ne)zapsal nový vlastník. Pokud zapsal pak jste u obliga a všechny žádosti o příspěvek (pokuty) můžete poslat někam.Nebo jste stále vlastník a pak se můžete vyvinit KS ale hrozí Vám pokuta za nezapsání změny do deseti dnů od prodeje MV! Bez protokolu z EvK , pokud jste stále v registru jako vlastník, nemůžete NIC. Takže pak jen obrátit se na současného vlastníka a s jeho součinností pak zjednat nápravu, tzn zapsat změnu (přepsat) ! Nebopak ozapsat Zánik vozidla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]