Nejste přihlášen/a.
Zdravím, předem píšu, že jsem trubka. Pořídil jsem si auto, které dlouho stálo pod stromem. Lak byl plný bordelu včetně smoly. Nešlo to dolů ani hadrem s vodou. Napadlo mi použít houbičku na nádobí, ale tu hrubší stranu s filcem..
Měl jsem z toho radost, jak ta špína šla snadno dolů, ale po uschnutí celé kroserie jsem měl škrábance na autě. Jde to nějak rozleštit? Na fotce to vidět nebude, ale zblízka určitě ano. Případně doporučíte mi nějaký přípravek? Děkuji moc
Kupte hrubou pastu na škrábance, například značku SONAX, kterou mám vyzkoušenu a funguje perfektně, a škrábance přeleštěte.
Tu jsem si kupoval. Přesně tuto:
Výsledek byl trochu lepší a povrch hladký, jen byly na laku stále trochu vidět vlásečnice, tak mi napadlo, zda existuje ještě něco lepšího než SONAX.
Vy jste použil leštěnku, jenže vy nyní nepotřebujete lak naleštit, ale přebrousit a teprve po té případně vyleštit. Firma SONAX vyrábí obojí, jak leštěnky, tak brusné pasty, ale samozřejmě výrobců je vícero. Jen doplním, že ty brusné pasty na autolaky jsou natolik jemné, že lak se leskne i po jejich použití a pro starší auto by nejspíš leštěnka nebyla zapotřebí.
Asi záleží na houbičce. Já používám tu hrubou stranu houbičky i na plastové nádobí a žádné škrábance mi to nezpůsobuje, tak se mi nechce věřit, že bych si s ní mohl poškrábat auto. Ale raději to zkoušet nebudu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.