Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký olej do motoru

Od: cliak odpovědí: 6 změna:
Jaky je rozdíl u poslední generace Renault Clio 1.0 TCE Lpg 74 kW před a po faceliftu.
Líši se nějak v provedení motoru u obou?
Jsou oba bez přímého vstriku a bez DPF?
Tuto informaci nikde nemohu najít.
Mám ho od nového a za dva měsíce najeto 10500 km a chystám se na mezivýměnu oleje.
Moc se mi tam nechce lit ten 0W20 ale spíše 5w30 rn17,
U predfaceliftoveho modelu tam měnili olej podle videi s YT se specifikací acea3 práve 5w30. Prohlídka je garantovaná až na 30 000 km to se mi zdá jako velmi vzdáleně na to na výměnu oleje proto si chci vyměnit olej sám předčasně.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Proč se ti tam nechce lít doporučovaný olej ale něco úplně jinýho? To není vejtřaska, který stačilo něco mastnýho a jela.

k2

Zrovna nahrada "vodicek" 0Wneco za jiny olej, za podminky dodrzovani "neLongLife" servisniho intevalu, je celkem casto diskutovane tema, tudiz je skoda seriozni otazku "odpalit" vykrikem o vejtrasce...

Nejsem motorář, to ani náhodou.

Před nedávnou dobou jsem sháněl nějaké informace o motorech Ford 1.0 a 1.5 EcoBoost a co jsem se tak dozvěděl, většina problémů s motory je dána nedodržením specifikace oleje. "Přeci tam nebudu lejt tuhle vodičku, dám tomu pořádnej olej a ejhle. Ovšem jak říkám nejsem motorář, ani od aut, nevyznám se v tom , jen říkám co jsem se z několika míst dozvěděl.

007cz
Pravdu díš jenyk, největší odborníci přes oleje jsou na různých fórech. Výrobce doporučuje "vodičku" aby ničil motory, i tady je jich několik. Já říkám zákazníkům co přijdou plni mouder z internetu, dávejte tam co doporučuje výrobce, pokud chcete motoru prospět meňte olej častěji a hlavně neprejíždějte. Nic víc není třeba.

Přesně tak, co jsem se tak dozvěděl, používat doporučené specifikace oleje, zkrátit intervaly výměny a tankovat na prověřených pumpách. Prý Orlen a Mol. Pak při normálním zacházení motor vydrží. Ale opět říkám, nedělám do aut a už vůbec nejsem motorář.

mathew
hodnocení

0x

Vy nemáte servisní knížku, kde je napsané jaký olej popřípadě oleje lze použít včetně intervalu výměny?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]