Nejste přihlášen/a.
Zdravím, měl bych takovou celkem klasickou otázku, čím nahradit jedničkovou Octavii s TDI 81 kW. Jo, já vím, že takové auto už není. Potíž je, že s nějakou malou atmosférou si nevystačím. Jsem zvyklý jezdit svižně. To už je opravdu svátek, nebo vezu auto plné cihel, aby mě někdo musel předjíždět. Teď nenajedu až tak moc, asi 25 000 ročně, ale 60 % z toho je po dálnici. No a já se nechci trápit 80 mezi kamiony v pravém pruhu a předjíždět je přískoky, když zrovna nic nejede, potřebuji nějakou dynamiku, abych mohl jezdit v tom levém. A když ten jede 170, tak potřebuji taky jet 170. Tedy ten výkon TDI Octavie je pro mě minimum, nechci jít dolů. DPF filtr samozřejmě nechci a o problémech PDček jsem taky načetl docela dost. No a protože jsem celý život jezdil Škodovky, tak jsem jako spousta jiných docela v pasti. Koukal jsem se po O3 1.4 TSI, ale to je dost žádané auto a dávat za něj skoro 300 k se mi nechce. Docela levné, ale ne moc doporučované jsou 1,4 90 kW O2 TSI. Je mi jasné, že s mým stylem jízdy bych místo 6 l nafty jezdil benzínem za 8..9l, ale to se nedá nic dělat. Nějaký tip, krom Macochy?
Jestli jezdíte s Octávií I. generace 170 km/h za 6 litrů nafty, tak to auto pohlaďte, opravte co mu chybí a o jiném nepřemýšlejte.
Kodokoli zde může někdo napsat svůj auto-tip, ale ten se nemusí vás týkat, protože možná narazíte na vadný kus a budete nešťastný.
Mám známého co prodává BMW 540i, které stálo nové 80.000,-€ se po 7 letech nedá za 16.000,- € prodat. Najeto 178.000km
Tak kde asi bude ta "ŽÁDANÁ" Octávie III s motorem, kde motorový olej se díky čerpadlu ředí benzínem až motor odejde? a ještě bratru za 12.000,-€?
Fuj
"A když ten jede 170, tak potřebuji taky jet 170." Začal bych návštěvou psychologa, pokud by nepomohl, tak psychiatra. Až vám v tomto někdo pomůže, vaše otázka bude zbytečná.
DPF nechcete, tak si zase koupíte vrak. Hele, na O3 2.0 TDI 110kw mam najeto bez mála pul milionu a DPF jeste ani neproblikl. Spotřeba je průměrně 5L a kdyz majitel neni debil, tak mu DPF přežije celé auto, stačí nechat vypalovat DPF a měnit olej co 10tis, a tankovat naftu s aditivy a točit motor jako do trochu vyšších otáček a nejezdit na 5tku 50km\h... když jezdíte na dálnici tak vypalujete vetsinou pasivně a aktivní regenerace DPF musíte rozpoznat .. to je vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.