Na mé Alfě 156 poprvé od výroby! ( ) měním svíčky. Některý konektory mají vůči sobě zelený nebo oranžový pudr, lehké oxidace. Vezmu tvrdší plastový kartáč a očistíme to. Čím to lehce máznout? Stačí obyčejna silikonová vazelína? Ale jsem rád, že nemusím před demontáží čistit prostor, aby ne padaly sračky do valce, je čistý díky pryžové manžetě v červeným kroužku. Díky doplněno 04.07.25 17:04: Nakonec jsem zjistil, že tam nejsou původní svíčky, ale nějakej retard tam dal BRISK. Výměnou svíček motor jede líp Svíčky BRISK vypadaly takhle. Na tyhle svíčky jela Alfa minimálně 10 let, tak ji mám dlouho. Co všechno na tom autě posrali to je neštěstí...jsem 4. majitel
Uz po 10 letech vlastnictvi auta vymenite svicky a auto jede kupodivu lepe, ale retard je dle Vas ten, co tam dal svicky Brisk. Mate zajimavy styl uvazovani a hodnoceni inteligence jinych...
k2
Ja nikde nehlasoval. A dekuji i za rozbor me osobnosti.
007cz
Nenazrál čas některé křupany skrýt...nadlouho?
bear
To není tak jednoduché.
Aby to nebylo vyvážené až moc skupinou slušných lidí, kteří jen tuší proti křupanům, kteří v tom jsou každý den a dokáží poradit.
Tazatel těží věcnou radu. Né vychování Gutha Jarkovského.
A pokud někdo vystupuje dle etikety slušnosti a ještě věci zná jako křupan, potom je to vzácný poklad.
Předělal bych křupany včetně sebe na slušné chování, nežli je zabanovat na úkor kvalitních budoucích odpovědí.
Když jsme u těch svíček,tak mne zajímá..při kolika se od novoty měly měnit svíčky na Felde 1,3 MPI 40kw..? Pokud by někdo věděl, tak prosím písněte Pak povím víc
007cz
Bear jaký vidíš přínos na plivancích bobana?
bear
Dej mu čas, vyroste z toho . Já bych zase jako k2 na nějaké "retardy" nereagoval. A technická stránka ... Brisk Tábor do Alfy? No souhlasím s označením bobana.
Na Feldě byl interval 60 000km. MPi mají obecně doporučované RC89PYC (nově značené OE145/T10) Champion. NGKčka trojbod nic moc i když jsou taky předepsané.
Ano..Byly tam ty Champion ještě s Logem Škodovky..Takže musely dát 102 tisíc..Loni jsem je otci měnil..ani nešly vytočit,jak byly přirostlé..1.majitel byl naposledy v autorizáku při 35tkm a druhá majitelka je určitě neměnila..koupili jsme to s 88tkm..a loni vyměněny při těch 102tkm..Takže tam musely být od výroby
bear
Závity svíček a´t už zapalovacích či žhaviček je vhodné mazat keramickou vazelínou. Taková bílá zubní pasta. Mám jednu od LiquiMoly. Doporučuji. Na teplotní čidla DPF a kyslíkové sondy taky supr.
Už jsem to tu někde asi psal, mám jednu zkušenost s NGK ve Felde 1,6 na lpg, byly naprd, po chvíli špatný starty a vynechávání. Tříbodový Brisky v pohodě. Ve fabii mpi i oktavce 1,6/75 taky. Do zahradní techniky dávám cokoli noname do 30 korun a taky to funguje
007cz
Na LPG jsou nejlepší výhradně jednobodové, ty nejlevnější brisk.
Taky doufám, že Brisk mi vydrží..Do Caravelle 2,8 VR6 T4 jsem je dal..Neboť jako jedni z mála uváděli, že jsou na benzín a i LPG..U ostatních "lepších" výrobců se informace hodně lišily a byly nejednoznačné..Takže zvítězil Brisk za pár korun..A doufám, že budou dobré...Opravdu nebylo lehký je na tomto motoru najít natož vyměnit I na vytažení utopených fajfek kabelů k nim bylo nutný koupit přípravek...
Strašně se nekteří divíte jak jste mi vytočili. Mám známé na STK. Mohl bych dát pár drobných a nedělat si hlavu s autem co má přes 20 let. Na svíčky jsem dlouho nemyslel. Všimnul jsem si, že auto víc kouří. Nesnáším když jezdí auta co kouří. Jezdim na kole a nechci otravovat cyklisty a další lidi žijící ve městě. Takže výměnu jsem udělal s ohledem na ostatní Hovno víte v jakým strašným stavu jsem auto koupil. Lambda Bosch, váha Bosch, snímače Bosch a teď velké i malé svíčky, ty co tam patří Dal do cajku Podvozek, brzdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.