Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyžadují různé disky jiné šrouby?

Od: daf2® odpovědí: 6 změna:
Zdravím, nechal jsem v servisu na Kie Ceed 2011 měnit disky - původní hliníkové Dezent (6x15 ET40) za plechové MWD 15206 (5,5x15 ET47). Nechali tam stejné šrouby, přičemž jsem ale kdysi slyšel, že plechové disky mívají jiné dosedací plochy než hliníkové, a proto se používají jiné šrouby (nevím, co je na tom pravdy). Udelali to v servisu špatně, nebo se běžně používá stejný typ šroubů a je to ok?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

3x

Ano i ne. U některých disků můžete použít stejné šrouby i když je to hliník/plech a u některých musíte použít různé šrouby i když jsou oba hliníkové. Ono totiž záleží na tom jaký tvar má dosedací plocha a ta ůže být jiná i když je disk že stejného materiálu a stejně tak může být stejná i když jsou disky z různého materiálu.

hodnocení

0x
Je jedno zda hliník nebo plech,ale ano! Jsou rozdíly! Mrkněte na to!
doplněno 30.06.25 20:56: Dosedací plocha je buď kulová nebo kónusová..nezávisle na materiálu disku..

007cz
hodnocení

0x
Na Kia nejsou šrouby ale matice a jsou stejné na plech i hlínu. Jediný rozdíl je u matic na plech. disk s poklicí.

hodnocení

0x

Stačí si dohled, spousta návodů: 1 - speciální 2. Jednou jsem koupil eletkron/hliník disky se specielnímy šrouby s potahem a povrchem, aby "nezarostly"(bez nářadí na kamion, nejdou povolit, ani běžným rázovým utahovákem v autoservise na osobní vozy, je slabý).

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, myslel jsem si to, že bude víc typů dosedacích ploch nezávisle na materiálu disku. Ještě se na to teda podívám. Díky!
007cz
Kia používá výhradně kužel na všechna kola. Pokud tam nemáš disky nebo matice z Fordu nebo Mazdy tak nemůže dojít k záměně. Samozřejmě, kontrola je kulomet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]