Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr auta

Od: marfol odpovědí: 1 změna:

Zdravím ve spolek,

a chci se Vás zeptat. Máte uspořené peníze, můžete si koupit auto klidně za 600-800k...koupili byste si takové auto, ročník 2021 nebo byste přesto šli do staršího? Poslední 2 roky dojíždím své auto, připravuji se na pořízení jiného. Nedávno jsem viděl podcast s Vaculíkem, kde tvrdil, že lidé obhajují lásku ke starým autům protože nemají peníze na nové. Já bych peníze na "nové" auto měl, ale ty moderní mě trochu odrazují.

Vzhlédl jsem se mezi kompromisem svižného svezení a dostupného servisu a zamiloval jsem se do Octavie 3 RS 245. Avšak najít kus co by vyhovoval mým kriteríím je nemožné. Liftback, benzin, virtuální cockpit, celoskleněný infotainment, webasto ideálně a nájezd do 100k a automat. Buď auto splňuje vše až na karoserii a je to kombík a nebo to je liftback ale v naftě. Konsternován jsem se začal dívat na Golf GTI, Superb, případně koncern s rozumnou motorizací 1.5 TSI. Pokukoval jsem i po i30N a Ceedu GT ale korejská auta se mi nelíbí.

Dneska jsem se byl podívat na OIV RS dva roky starou a byl jsem zděšen hlavně z těch sedadel. OIII RS má krásnou perforovanou alcantaru s kombinaci s kůži a OIV má nějaký divný materiál, ne tak příjemný na dotek jako OIII, rozehřáté od sluníčka to pálelo a tam kde má O3 kůži tak O4 má nějakou síťovinu co bývá na aktovkách asi aby se nepotila záda.

Ty nový auta jsou dražší ale šetří se brutálně, ani se pomalu nedivím, že ty starší auta si tolik drží na hodnotě. Na mém autě mě trápí nefunkční klima, kterou nehodlám opravovat a proto už musím něco vybrat, protože s takovou bych nekoupil nikdy nic. Zvažuju pořízení nějaká Oktávky s funkční klimou a motorem třeba do 100k. Možná bych bral i nějakou trojkovou hezkou bez nutnosti RS ale jak to bude v budoucnu s klasickýma palivama a případně kdybych chtěl auto prodat jak by ztratilo na hodnotě. Zatím jsem měl vždy auta tzv. na doježdění do 100k kde mě to moc netrápilo, servisoval jsem to a pak to poslal do hutí nebo prodal na díly. Teď zvažuju koupi něčeho fakt lepšího ale 2020+ mě odrazují cenou a kvalitou zpracování a auta kolem 2018 která mi příjdou ideální už jsou zase 7 let starý ale nejsou o moc levnější. Dilema. A co byste si tedy v dnešní době koupili Vy?

Pěkný večer

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kdybych měl 600-800 tis na auto, koupil bych si ojeté do 100tis (pokud by mi moje staré dosloužilo) a investoval bych zbytek peněz do domečku, vybavení, zahrádky, ...

A pokud bych měl vše "nové" a peníze se jen tak válely, koupil bych si garáž ve větším městě a pronajímal ji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]