Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Babetta - řazení

Od: jac odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám babettu 210 - problémem je řazení. Aktuálně má jakoby zaseknutou 1 (do kopce na 2 nezařadí, jde jakoby do neutrálu; z kopce 2 dá, však špatně)

Stav čelistí: 1 - vyměněné, nové; 2 - lehká, staré, stav však dobrý

Po GO motoru (všechno v perfektním stavu - klikové ústrojí, převodovka)

Pomohlo by čelisti vyměnit za nové? Slyšel jsem také o podložkách - prý na nich dost záleží.

Všechny tipy uvítám.

Děkuji,Červený

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Největší problém je zatěsnit aby mezi hřídeli neprolínal olej a přitom aby okroužek nebránil volnému otáčení.
Kontrolní šroub na olej v převodovce je moc vysoko a celou babettu je třeba ještě naklonit na 45 stupňů.
Jestli mu někdo dělal GO, tak by to mělo být OK..ale asi ten člověk neumí vše..Nevím . Píše vše OK,i převodovka! Tak pak někdo něco neudělal správně a je potřeba to reklamovat..
Motor mohl být samostatně na opravě a dodán bez oleje. U druhé spojky opravdu stačí drobné prolínání oleje pro špatné řazení.
Všeobecně známé jsou výrobní tolerance a to jak přímo ze Slovenské prvovýroby, a také druhovýrob ND.

hodnocení

2x

Tieto dve veci musia byť v poriadku,nevybité a nezasékavať sa. jjmoto.sk/... a jjmoto.sk/...

Tohle ale měl udělat, ten kdo dělal tu údajnou GO,ne? Kdo poje*e i Babettu,tak bude asi opravář za všechny prachy;) První cesta by vedla k němu s patřičným úsměvem;)

hodnocení

1x
Sice se tu nemá radit formou "najdi si",ale na YouTube je spoustu videí o tomto problému..Záleží, jestli jste schopný si to dle videí vyřešit sám..Pokud néé, tak vám stejně nezbude, než to svěřit někomu, kdo to umí. Určitě to ale půjde vyřešit a opravit ;)PS: GO motoru skoro téměř vůbec s řazením nesouvisí..někdo tu GO musel udělat..ten člověk neumí vyřešit i tenhle problém s řazením? Ano,různé podložky okolo paken mají velký vliv! Gufera předpokládám budou nová, když je to po GO..takže olej by neměl prolínat a způsobovat váš problém..

hodnocení

1x
Vysrubovat kontrolní šroub oleje,babetu nahnout 45 stupňů a nechat olej vytect.Potom celou spojku odmastit,já to dělám cisticem brzd a pak prebrousit smirglem,zkontrolovat zda jsou pod unaseci všechny podložky a kroužky jak mají být

el
hodnocení

0x
Já bych problém vyřešil tím že bych se toho zbavil, jestli potřebuješ víc jezdit než to spravovat a koupil si skútr.
Jde to prodat za slušné peníze nějakému fandovi těchhle verglů.
Jestli jsi fanda co to koupil tak se omlouvám za OT.
Tohle asi slyšet, respektive číst nechtěl;)
el
Asi ne, ale mě prodej problém vyřešil, a mnohé další.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]