Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dočasná značka

Od: rumicek® odpovědí: 13 změna:

Zdravím, nechávám si dovést auto z Německa. Auto přiveze firma na podvalníku a předá mi ho i s doklady, které v Německu dostala. Mohu si nějak vyřídit dočasnou značku, aby si auto odvezl?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

2x
Zdravím, pokud je to první ČR registrace, tak klasika zelená papírová za okno.
cebia.cz/...

hodnocení

To není ono, mě jde o dovoz, kde firma není dovozcem. Jak na značky když to doveze nědo, kdo má podvalník a auto prostě doveze.

asd1
Ja to složil v areálu STK a odjel s tim az po vyřízení CZ znacek, ale tady je vydavaj do dvou dnů.. jinak leda D prevozky, buď červený nebo i žlutý,ty ale jen verze bez údajů vypsaných rukou (nutno vyřídit predem). Ty rucne vyplněné cz legislativa neuznava( pozor je za to 10k a půl roku papiry v cistirne)
hodnocení

Děkuji za informace. Kde ty značky získám? V registru vozidel? Co chtějí za doklady?

asd1
V Německu na úřadě...
hodnocení

V Německu prodají značku platnou jen v Německu. Tu nepotřebuji, do česka pojede auto na podvalníku. Mě jde o Česko.

asd1
Však jo, píšu o německých prevozkach platnych i v CZ
trtr
To asd: To je možnost, často využívaná při cestě po vlastní ose. Chce to ale vyřídit vše v DE.
Jinak tu zelenou značku můžete vyřídit myslím i ve vašem případě, je jedno zda je to nové, zánovní nebo bazar dovoz.

hodnocení

Vyřešeno, auto přiveze Kubrt a dá mi i značku. Všem děkuji za rady

Tak ať k tomu dá hlavně potvrzení o registraci na tu zelenou převozku. Oni tyhle dovozci rádi kopírujou jednu historicky vydanou, protože nejsou prodejci a nemají ji jak získat. Stalo se mi to stejně u jiného dovozce.

asd1

Dá ti značku jakou?

Ano pozor aby byla legální. Jinak hrozí těch půl roku bez papírů. Taky musíš mít POV (bez RZ jde pojistit na VIN)

D žlutý převozky jsou dvě verze, u nás platí jen jedna, ta předem objednaná a komplet vydaná úřadem (bez ručně vypisovaných údajů) Součástí D převozky je i pojištění.

Kubrt neumí nabíjet, proto vozí na podvalniku :) Však udělej stk a rovnou si vyřiď el spz, u nás jsem to měl do druhého dne, i když tvrdili týden. Asi se jim nechtělo na počkání.
Pak dej vědět a vítej v Tesla klubu ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]