Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

53 l benzinu do fabie 2 1.4 16 V?

Od: lop odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, ve středu čerpám benzín u stanice na kraji okresního města, asi měla starší zařízení, benzín velmi pomalu tekl. Bylo to nekonečné. Konečně jsem se dostal do oblasti 45 l, zpozorním a čekám, kdy bude plno. K mému úžasu se však čespadlo zastavilo až na 53,96 l. Nikdy předtím se mi nestalo, abych do Fabie 2 1.4 V dal přes 50 l benzinu. Zkusil jsem volat dodavateli a řekli mi, že fabia má velkou rezervu a je tam nějaký ventilek na odvzdušnění a že když ho nepoužívám, mohl při méně výkonném čerpadle vzduch uniknout a vejít se do nádrže víc. Je to pravda?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Kdysy sem měl citroen xm 2.1 td
A kanystrovaním sem do něj dostal 90l nafty nadrž měl ofico na 80l
Takže bych problém nevidel

hodnocení

2x

Taky se mi to stalo, jednou u firemní Fabie 2 52 litrů, jednou u své jedničkové podobně... a už je to xy let, pořád jedna jezdí...firemní dojezdila z důvodu vysokého nájezdu...

hodnocení

2x

Mám také Fábku 2 1,4 16V a rekord mám 53,17 l, ale to tam ještě bylo pár náprstků benzinu před čerpáním.

bear
hodnocení

0x

Pravda to je, ale přetankováním se nádrž poškozuje. Hlavně těsnění manžety čerpadla nahoře na nádrži, se pak začne drolit a rozpadat. Dále se zaplavuje systém odvětrání a poškozuje se tak i nádobka s aktivním uhlím.

Při vedrech vpodstatě natankujete studené palivo do horké nádrže, kde se teplem nemá už kam rozpínat a začne tak ničit vše okolo přetlakem. Hlavně těsnění a systém odvětrání.

Přetankovávat auto fakt dělají jen debi*ové.

Přetankujte někdy kanystr 5l na 5,8l a dejte si ho do auta a nechte ho na parkovišti v kufru v těchto největších vedrech a jděte na půl dne pryč :)

flu

Ale on nepsal nic o tom že přeplňuje nádrž. To se ostatně dělá jen před další jízdu kdy to přeplnění rychle vyjedeš...

On píše o tom že jak mu pomalu tekla kapalina z pistole, tak se do nádrže vešlo víc paliva než normálně. Také mohl blbě měřit ten stojan, což snadno zjistí když do kalibrovaného kanystru natankuje

Ten odvzdusnitelny běžně nevyužívaný objem je bezpečnostní kvůli tepelné roztažnosti paliva a pro případ převrácení, ale že by to palivo navíc ohrožovalo těsnění si nemyslím, podle mě ponoření do benzínu škodí míň, než jen šplouchání a benzínové výpary se vzduchem. Ale je pravda, že aktivnímu uhlí by to přímo benzín asi na funkci nepřidal a v extrému, pokud by přes něj protekl a šel do sání, ani na chod motoru to nebude mít zrovna pozitivní vliv :) Nejvíc bych se ale obával, že pokud už těsnění kolem hradla čerpadla bude na odchodu, přebytečný benzín tamtudy zbytečně vyteče. Ake tepelnou roztažnost bych jako největší průšvih neviděl, aspoň dokud tam trochu mista zbyde, nádrž ve stínu pod autem se neohřeje tolik, jako černý kanystr v interiéru pod sklem. Jinak taky jsem nabral do benzínové O2, kde ještě v nádrži něco bylo, myslím 52 nebo 55L, záměrně jsem odvzdusnoval a pomalu cintal až po víčko, ale bezprostředně před večerním odjezdem na 700km cestu, aby benzín společně s lpg stačil i na většinu zpáteční cesty bez tankování u dalnice v Rakousku.

Za 15 let provozu se mi nic nestalo, a skoro vždy jsem tankoval i po odvzdušnění.

bear

Tak ona ta závada se z 90% projevuje tak, že je v autě a kolem auta cítit ve vedrech benzín. A to nevadí.

Na Mercedesech Vito nebo Viano kolikrát při vadném odvětrání nejde skoro vůbec natankovat. Pistole stále cvaká.

hodnocení

0x

Ano, je to pravda. při tankování jsem vždy ten ventilek stiskl, abych tam dal více benzinu. Vždy tankuji plnou, skoro až po hrdlo.

Koukal jsem do historie, nejvíce jsem natankoval 53,18 litrů.

Už jste koukal na ten ventilek?

hodnocení

0x
Je tam nějaký ochranný přepad. Taky jsem jednou pomalým tankováním nabral na 50l nádrži skoro 60l. Výpočet spotřeby na najeté km pak seděl - opravdu to tak bylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]