Přátelé, poradíte dobré celoročky střední třídy? Nájezd nemám tak velký 5-7tkm/r, ze sklepa začínám mít problém zimní kola nosit kvůli kolenům, zavazí to. Co poradíte? O kolik zvednou celoročky spotřebu proti letním ve srovnání se zimními?
Já už poslední tři čtyři zimy na zimu kola nepřehazuju vůbec, zimní pneu na tři čtyři dny v roce je zbytečný luxus. A kdyby náhodou, tak k rodině na valassko pojedu o týden později. Každá zima je teplejší a teplejší.
Mám obuto Continental AllSeasonContact 2. Na sněhu dobrý, v létě dobrý. Na spotřebě to nepoznám, nemám srovnání. Jel jsem na nich třeba Chorvatsko v létě se spotřebou od plna do plna 5.5l/100km. Přitom normálně jezdím hlavně město tak za 7. Mám je na Fabia 2, 1.4, 16V, 63kW.
Konkrétní typ Vám nedám, ale ideově celoroční pneumatiky považuji za nesmysl. Alespoň v mém případě.
Když je sjedete pod 4mm, tak v zimě je již nepoužijete. Budete muset koupit nové. K těm starým to bude chtít koupit sadu disků a v létě je zase namontovat na auto.
Tím pádem máte zase dvě sady pneumatik a pak je lepší mít jednu sadu čistě letní a druhou sadu zimní. A jste tam, kde jste.
Akorát, že s tímto řešením máte správné pneu pro danou sezonu. Žádné univerzály pro všechno.
Můj názor. A to se starám o tři auta v rodině.
asd1
5 let bude jezdit na nových/ zánovních, po ojetí na 4-5mm střelí někomu jako letní a sobě vezme nový. Dvě sady kol neojezdí, zestárly by mu a i s dobrým vzorkem by to byly brusle...
Bral bych něco z prémiovek.. Jinak nová celoročka je na sněhu asi jak čistokrevná zimní ojetá na 5-6mm - dá se ale rozdíl je velký. Směs měkká jako zimní, větší bloky / míň lamel.. Prostě kočkopes, jinak to nejde.
Spotřeba prakticky stejná. btw já mám na zimních menší spotřebu než na letních, = vyšší spotřeba zimních je mýtus. Valivý odpor závisí mnohem víc na na konstrukci/ kvalitě pneu než jestli to je zimní nebo letní.
Celoroční pneumatiky střední třídy – doporučení Při tvém nájezdu (5–7 tis. km ročně) a zohlednění zdravotního hlediska (nošení kol ze sklepa), celoročky jsou naprosto rozumné řešení. Tady je pár osvědčených modelů střední třídy: 1. Kleber Quadraxer 3 Patří pod Michelin (výborný poměr cena/výkon) Velmi dobré chování na mokru i sněhu Tichá a komfortní Spotřeba: velmi přijatelná 2. Fulda MultiControl Patří pod koncern Goodyear Dobrý záběr na sněhu, solidní brzdná dráha na suchu Vhodné pro řidiče s klidným stylem Spotřeba: lehce vyšší než letní, ale podobná zimním 3. BFGoodrich g-Grip All Season 2 Taky spadá pod Michelin Skvělý poměr cena/kvalita Trochu hlučnější, ale spolehlivé ve všech podmínkách Spotřeba: o něco vyšší než letní 4. Hankook Kinergy 4S2 H750 Na pomezí střední a vyšší třídy (často akce za dobrou cenu) Velmi dobré testy v zimě i na vodě Spotřeba: jen mírně nad letní --- Spotřeba paliva – kolik navíc? Typ pneu Spotřeba proti letním Zimní +3 až +5 % Celoroční +1 až +3 % > Celoročky dnes mají často nižší valivý odpor než starší zimní pneu, takže při srovnání se zimními často dokonce šetříš palivo. --- ℹ Co zvážit: U tebe se celoročky vyplatí i prakticky – žádná výměna, žádné skladování. Pokud nejezdíš často na hory nebo v extrémech, dnešní kvalitní celoročky ti bohatě stačí. V rámci STK a pojišťovny je to naprosto v pořádku (musí být označené M+S a 3PMSF, což všechny výše uvedené splňují).
Upozornění od sys milancukrar 25. 06. 2025 12:03:12
S "pokud nejezdíš hory" nesouhlasim, poslední zimy jsou ve znamení námraz a ty potkáš i v polabský nížině, spíš je to o tom kdo jezdí do práce v 5 ráno a námrazu potká každou chvíli nebo kdo může počkat do deseti hodin a jet po mokrým.,
aiou
Aktuálně mám už třetí sadu celoroček aktuálně Kleber (předtím Michelin a Continental) hlavní rozdíl proti zimním pozoruji ve sněhu, kde bývá dezén u celoročních pneumatik částečně limitující, na namrzlé silnici nepociťuji výrazný rozdíl mezi celoroční/zimní.
Ze stredni tridy hankooky, mam je na na aute zatim 25k a porad maji pres 4mm. Drzi dobre na mokru i na suchu. Ted jsem koupil na jine auto podle testu Kumho a po par jizdach pocitove ok i na mokru, ale zivotnost zatim neznam. Jinak continentaly budou jistota z ne uplne nejdrazsich, zimni a letni me zatim nezklamaly nikdy a jsou nejlevnejsi z radobypremiovek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.