Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronájem auta

Od: eericka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,dcera odjíždí do zahraničí po dobu její nepřítomnosti bude její auto nevyužito nechcem ho prodávat, je možné ho pronajmout?jestli by stačila sepsat smlouva o pronájmu aby v případě nehody za to nenesla odpovědnost.děkuji za odpoveď Marie.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Myslím že tato cesta využití auta je možná. Ovšem musí být smlouva o pronájmu přesně napsaná, a výdělek z pronájmu zdaněn. Určitě nědo poradí podrobněji!

erikch*
hodnocení

2x

tak tak,nebude-li to v rámci rodiny,přátel(i když to je občas horší než s cizými)-dejte značky do depozita,auto vás nebude nic stát a hlavně zůstane v tomto stávajícím stavu-těch pár tisíc za nějaký pronájem na pár měsíců za to asi fakt nestojí-ne že bych vám je nepřál,ale abyste po "pronájmu" nemuseli do auta nasypat 10-20tisíc,aby vůbec fungovalo-poněvadž pan(í)u X.Y.bude úplně jedno v jakém stavu jej vrátí(pokud už jej vrátí)...

luckapucka*

já jsem si pronajala od pána felicii na 24 hod za 1000kč + 5000kč vratnou zálohu to je jen jako příklad:) a nevím zda to pomůže

ar*
hodnocení

1x

Určitě to jde , v tom problém nevidím. Dokážu si ovšem představit jak se k vozu bude pronajimatel chovat. Nevím sice o jaké auto jde a na jak dlouho ho chcete pronajmout,ale aby se to spíš ve finále neprodražilo. Auto nemusí být nabourané ,ale "zhuntované" a pak se dohadujte to je běžné opotřebení.

cyril*
hodnocení

0x

Odpovědnost za nehodu ponese jedině v případě, že by auto sama řídila, což v tomto případě je dosti nepravděpodobné. Jedině snad kdyby měla dálkové ovládání.

nu*
hodnocení

0x

vlastní auto kterým bych chtěl po návratu dál jezdit bych v žádném případě nikomu nepůjčoval, ani nepronajímal, protože bych se bál že mi ho někdo rozfláká...něco jiného je jezdit vlastntím autem a něco jiného cizím autem za úplatu...zeptejte se lidí co si koupili auta nebo skútry které původně sloužili v auto - motopůjčovnách, kterými jezdil každý druhý den někdo jiný

buss
hodnocení

0x

Hlavně nenechat na ulici bez RZ, dopadne jako vrak. Já bych ho prodal, nakonec jde si tam vydělat, ne? Nebo si přímo tam koupí jiné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]