Nejste přihlášen/a.
Ahojte všetci,
už asi 6 mesiacov vlastním VW Tiguan 2011. Nedávno som bol po prvýkrát u automechanika a bohužiaľ mi povedal nepríjemnú správu – vraj je auto viac zhrdzavené, než by malo byť vzhľadom na svoj vek. Vyzerá to tak, že predajca sa pred predajom snažil koróziu zamaskovať, pravdepodobne nejakým prestriekaním alebo bielym náterom. Po prvej zime teraz začína hrdza naozaj vychádzať na povrch (viď fotky).
Okrem toho bude čoskoro potrebné vymeniť silentbloky, zadné brzdy a pneumatiky. Mechanik mi odporučil, aby som sa auta čo najskôr zbavil, pretože korózia sa pravdepodobne rozšíri a hodnota auta výrazne klesne. Najväčší problém je pod dverami a prahmi, čo môže byť v budúcnosti vážne, hlavne preto, že žijem v Európe, kde sa v zime často solia cesty.
Zároveň mi ponúkol výmenu: vykúpi môj Tiguan za 7200 € a ja mu doplatím 800 €, aby som od neho kúpil Mercedes-Benz C250 2.2 CDI 4MATIC (7-stupňový automat) ročník 2014. Ide o auto dovezené z Nemecka, ktoré malo poškodený motor – ten bol vymenený za motor z havarovaného C250 AMG. Mercedes má nové brzdy, nie je zhrdzavený a podľa neho v blízkej dobe nevyžaduje žiadne veľké investície.
Som však rozpoltený. Ako študent si nemôžem dovoliť investovať tisíce eur do opravy hrdze, ale zároveň sa bojím, aby som znova nenaletel a nekúpil ďalšie auto, s ktorým budú problémy.
Myslíte si, že je to výhodná výmena? Alebo by som mal radšej hľadať iné riešenie?
Vďaka za každú radu!
Opraviť VW Tiguan 2011
Jedno dvě odpoledne u franty vod vedle a vydrží ti ještě 5 let...
Tohle se dá ošetřit ale zadní nápravu bych už i vyměnil jelikož bude rozhozená geoška a u těhle to už nastavit nejde jak jsou rezavý. Proto se nedivim že to chce vykoupit a prodat ti servisně nákladnější auto. VW ti udělá kde kdo, uteč od něj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.