Pánové jsem docela bezradny, občas se mi stane že auto dlouho startuje a dokonce musím třeba na 5x kdy chytne. Pak je třeba měsíc klid a potom to udělá třeba 2x za sebou. V diag píše čidlo klikovky ale to jsem měnil a situace je stejná. Na nastartování a to jsem vysledoval dnes pomůže zapnout zapalování,bez nastartování proslapnout plyn a potom už to nastartuje v pohodě. Nevíte čím to může být?Auto Kia Ceed GDi (benzín). Diky
Obecně u benzínu pokud toci a nechyta: nizky tlak paliva, snímání polohy kliky,vacky, cidlo teploty, horší cívky, kabely, baterka pokles napětí při startu Až pak další možnosti jako vstriky, komprese atakdale.. Často kabeláž,konektory i pojistky-prechodak= špatný kontakt,zkreslene hodnoty.. Buď umět diagnostikovat nebo pokus-omyl od jednoduchých/levnych věci k slozitejsim
Nízký tlak potvrzuji-čerpadlo dávalo jen 1,8baru a chytalo na 4-6 pokus, v zimě ani to ne.Na LPG nahned i v mrazech. Protože chytalo na plyn , neřešil jsem , ale nakonec jsem dostal radu jak změřit tlak paliva na liště, změřil viz výše. Po výměně palivoéhio čerpadla tlak přes 3 bary a chytá nadrc! Teplý motor a chytalo totrochu lépe než studený!
holohlav
Cívky nové, konektory k nim nové,svíčky nové. Motor rok po celkové GO. Ještě vyměním čidlo váčky,kliky a uvidim
u naftových "padá nafta" - tipnul bych si, že je také problém u palivového čerpadla a "padání" - zavzdušnění na palivové cestě... "pomůže zapnout zapalování,bez nastartování"- čerpadlo se sepne
holohlav
Kdyby byl problém v čerpadle nebylo by startování problém pokaždé a ne jen občas?Auto jezdí normálně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.