Zdravim, resim dilema. Posledni roky, co jsem mel za auta, tak jedna velka tragedie a to to nebyly vraky, ale novejsi drazsi ojeta auta (vetsina proverena), ale proste jsem nemel stesti a sypal za opravy. Ted jsem si poridil auto za 450.000, proklepl, s historii, s dolozenym servisem, se vsim. Po pul roce, bum. Zavada v jedne motorove casti, ktera nesla predvidat ani nijak zavcasu zjistit zpusobila to, ze je motor momentalne na generalni oprave. Coz o tom, opravu zaplatim a auto bude jezdit dal. Ale spis premyslim do budoucna. Je to plno penez a porad nejaky servis a je uplne jedno co je to za auto. Jenze to leze dost do penez, tak uvazuji nad prodejem. Penize si nechat na ucte jako rezervu a zvysit si tak financni polstar a jit do operaku. Nekde se da za 7000 mesicne poridit velmi dobre auto a clovek neresi 2-3 roky servis a nic okolo. Akorat proste musi byt opatrny, aby na konci nechteli penize za skrabance apod. Jenze 7000 mesicne je celkem dosti, ovsem z prumeru vsech oprav, bych se dostal i na castku mnohem vetsi za celou tu dobu mesicne. Jenze co… lamu si nad tim hlavu uz delsi dobu. Ono vic penez bohuzel dohromady nedam, abych poridil auto nove, jen nizsi kategorii. Mam rodinu a potrebuji velke auto, i co se zamestnani tyce. Takze zbyvaji varianty… auta vlastnit a pripadne porad sypat. Nebo jit cestou leasingu a mit “cistou hlavu” a mraky penez stranou. Poradili byste?
Když vezmete auto na operák tak za 3 roky zaplatíte 252000,- a stejně nemáte klid, protože když vám to u obchodu někdo odře tak to bude ještě dražší. Po 3 letech auto vrátíte a můžete začít znovu pak zjistíte, že jste zaplatil přes půl milionu a přitom nic nemáte.
Osobně mi není blízká a ani jedna z možností. Nikdy bych za auto nedal tolik, aby to bylo "víc peněz dobromady nedám", ač, nebo právě proto, že auta jsou trochu i můj koníček, nepotřebuju nic dražšího, než v hodnotě průměrného platu, ač bych si mohl z fleku koupit nové auto střední třídy. Jsem živnostník , dělník, nepotřebuju ukazovat, na co isem si dokázal našetřit Auto používám i jako pracovní a podle toho se k němu chovám, od pořízení psa a dětí mě už netrápí stav interiéru, věnuji se už jen technickému stavu. Ale chápu, že každý má priority a uvažování jiné, někdo ty nový auta pro nás kupovat musí
Já moc poradit nedokážu, protože nekupuji auta každý den a tedy nemám moc zkušeností. Ale když jsem auto občas kupoval a i na něj třeba měl, koupil jsem auto na nejmenší možný úvěr, který mi nabídli. Pak jsem totiž byl majitelem vozu a zároveň jsem měl možnost sjednání nejvýhodnějšho havarijního pojištění a povinného ručení. Taky mi vždy nabídli nějaký bonus, když jsem se na to zeptal, například pneumatiky zdarma nebo slevu. Mně přijde úvěr lepší než operák. Auto je moje, nemusím se zodpovídat za případnou škodu nebo vyšší nájezd, náklady jsou obdobné, v případě úvěru jen na část vozu i nižší než leasing. Náklady na opravu prvních pár let nulové, protože nové auto má záruku. A k tomu spotřebák, pokud jezdíte nestandardně, tak si holt ty brzdové destičky necháte vyměnit. Na prohlídku včetně výměny oleje stejně člověk musí osobně, na vlastním si může pořídit další sadu disků a přehazovat si je sám. Dát sedm tisíc po dobu 3 let je 250 tisíc, když z toho odečtu 2x výměnu oleje a sadu disků s pneumatikami plus úroky, pojištění a ručení, tak jste pořád zaplatil třetinu ceny auta, které můžete používat klidně dalších 10 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.