Nejste přihlášen/a.
dobrý den havarovala jsem autem ale utekla jsem měla jsem šok syn který nemá řidičák řekl že auto řídil on jak to řešit.
doplněno 06.09.10 18:44:řikate pravdu tak jo to auto řídil syn ja tam vubec nebyla nema řidičak a nafoukal tak jak dal
Pokud nevíte něco o empatii, objektivitě i spravedlnosti zároveň, mohl by Erikch dávat školení! Neříká že bylo správné to co udělal mladej, neříká že bylo správné to co udělala máma, neříká že vy ostatní nemáte pravdu. Prostě se snaží pochopit jednání všech zúčastněných a vysvětlit svůj názor, s kterým já v tuto chvíli bezvýhradně souhlasím!
Díky-ještě bych k tomu shora dodal,že "kdo jsme bez viny,ať si hodí kamenem"(nebo jak zní ono rčení)-a to vztahuju i na sebe...Napadá mě dodat-pro ilustraci "moralistům"-i po smrti Matky Terezy se našla ve Švýcarsku konta s jejími vklady(asi 5mil.dolarů)-a nebyly to charitativní účty...,ale zcela soukromé(její)...
Erikch: I já jsem jako mladej blb dělal *oviny, akorát jsem měl to štěstí, že mi to většinou prošlo, že se náhodou nic nestalo. Dneska už je mi o pár "tejdnů" víc, a těch kravin se snažím dělat míň. Taky jsem byl chvíli bez papírů kvůli pitomýmu pivu k obědu. Když jsem si pak jako "pan chytrý" hrál na hrdinu a se slovy "dejte mi ruce na volant, přece nepudu pěšky, to to radši dojedu" nebo jsem trošku našrot zaparkoval o jednu polní cestu dřív a spadnul jsem i s Wartburgem do čističky odpadních vod...
Ale měl jsem ŠTĚSTÍ, že se nikomu nic nestalo, a že většinou benga byli někde jinde. A pak jedu úplně v pohodě po Proseku a nějakej vožralej pan podnikatel KOKOT mi skočí přes svodidla pod auto, protože dobíhá BUS. Byl jsem půl roku bez papírů, než PACHové vyšetřili, že to byla jeho vina...
P.S.: vím, že opět vyvolám vlnu nevole (občas se možná ozve i vole), ale nebudu tady za hééérečku...
Njn, taky jsem jezdil bez papiru na motorce a nechytili me, to jeste ale nebyla ta svoboda a hrozilo za to maximalne vypusteni kol nebo v nejhorsim 2 kila pokuty...
Jj, přesně ja psal Erikch: KDO JSI BEZ VINY... - ale autorem tohoto výroku je pravděpodobně někdo jiný...
Kajko, teď už jiná verze výpovědí prostě neexistuje. Držím Ti palce, tomu Tvýmu pitomcovi dej ještě jednu výchovnou za mně, budem doufat, že nebude podobným způsobem pokračovat. A klidně mu dej tuhle debatu přečíst, možná si ze všech těch názorů vezme do života něco pozitivního. A informuj, dík!
jo jo- nemusí se jim to "zdát"-oni musí prokázat...,hlavně si už musíte stát za svým...,a snad to klapne...Snad se z toho synátor ponaučí,že stejnou chybu už nikdy neudělá...!A jinak všelijakých pí...n jsem se taky nadělal(raději nebudu ani ventilovat),ale s "příchodem"dětí už na to právě člověk kouká úplně jinak...,děsím se,co všechno mi jednou kluci "vrátí..."
Ne, rozhodně nechci moralizovata rozebírat , že jel bez řidičáku , ožralej naboural a ještě od nehody ujel. Celé mně to spíše připadá jak se vyhnout placení poškozeného plotu a nechat si z havarijky zaplatit opravu vozidla.
Pokud ho chytli za volantem ožralého a bez papírů po 1 km tak stejně bude mít postih tak jako tak. Tady jde jen a jen o tu bouračku potažmo o finance. Na autě škoda 100000 a ještě bylo pojízdné. To nasvedčuje tomu že auto bylo novější a má havarijní pojištění. Pokud se na vozidle udělala taková škoda , ani ten plot nebyl nejspíš dřevěný ,laťkový, stoletý . Pokud se prokáže , že ho řídil mladej, veškeré náklady bude hradit on. Pokud by řídila paní kajka22 tak plot se zaplatí z povinného a oprava z havrijky a oto tu nejspíš jde. Nevím jak chce mladému pomoc když ho stejně chytli za volanem ožralého bez papírů. To jestli předtím boural nebo ne to ho od postihu stejně nezachrání. Něco tu nehraje.
dost nejasně napsaná otázka... havarovala jsem... to jste sjela třeba do příkopu nebo nabrala sloup či zábradlí? nebo jste způsobila dopravní nehodu třeba nedáním přednosti? je v tom velký rozdíl... havarovat třeba z důvodu leknutí a strhnutí volantu a způsobit škodu jen sobě, to je něco jiného jak porušit předpisy a způsobit škodu případně zranění někomu jinému.
Člověk by měl snášet následky svého konání, nesvaloval bych vinu na syna, který může mít problémy do budoucnosti se získáváním řidičáku.
Tak jsem po několika hodinách znovu otevřel tohle téma. Dal bych mínusový bodík tazatelce, že vše neřekla hned na rovinu, ušetřila by spoustě lidem čas a přemýšlení. Ten kluk by potřeboval pár facek, a může být moc rád, že to dopadlo tak jak to dopadlo, a doufejme že se z toho ponaučí. A dále myslím, že jediný Erikch se snaží radit tak, jak to tazatelka potřebuje!
Jemu i vám nejvíc prospěje, když si to odskáčete oba přesně podle zákona. Jeden za řízení bez oprávnění, navíc pod vlivem alkoholu. Druhý za křivou výpověď.
Z takového průšvihu bych svého syna nikdy nevysekával. Doufám, že jej nikdy neudělá.
až,nedej bože, budeš v situaci,kdy se dozvíš od hlídky PČR,že syn s kámošema třeba přepadli pošťačku,vykradli krám anebo se z nudy zfetovali,(nebo já nevím,cokoli),tak pak můžeš napsat,že :"Z takového průšvihu bych svého syna nikdy nevysekával..."Pokud nejsi absolutní arogantní ignorant-tak je to blbost...Pro rodiče je prostě pudově dáno,že pro dítě "položí život"-bez ohledu na výchovu,logiku,právní normy ap-alespoň tak to vnímám...Jiná věc je posouzení toho co je správné a co špatné-ale prostě chápu Kajku...
Jenže děti by si měly uvědomit kde jsou hranice a dát jim to tvrdě najevo, poněvadž ten pud funguje stále a bez hranic. Za týden pojede synáček s demižónkem, přejede tvoje dítko a budeš mluvit jinak. Takový člověk už má zakódované, že maminka to přece vyžehlí...
jasný-prostě je neomluvitelný chování,resp.jednání syna-ale zárověň chápu kajku jako rodiče-neschvaluju ani jedno ani druhý-ale dá se pochopit jednání matky...
Pak to taky dopadá takto novinky.cz/...
doplněno 07.09.10 20:33:Souhlasím se Štirecek a jen bych doplnil, že i rodiče by měli vědět kde jsou hranice kdy a jak dětem pomoc.
Repak: a kdyby jej nedejbože někdy ve slabé chvilce udělal? Tak co dál? Přehodnocení žebříčku hodnot? Pravděpodobně by nastalo. a vovovovo tom to je...
Já se pomodlím, ať to vaše "zlato", až příště pojede ožralý, nepotká nikoho a nenadělá opravdu neštěstí. Ale asi udělá, protože mu to dovolíte vy a jeho pocit, že ho maminka lží vyseká. Jéžišikriste, probuďte se!
Presne tak, taky mam deti, taky jsou s nima problemy, ale tohle bych jim projit nenechal, samozrejme snaha maximalne snizit trest je na miste (odskodneni, litost...) ale takhle podvodem je to cesta do pekel.
Nikdo nikomu nic nedovoluje! Maminka v rámci možností ochraňuje svého potomka! Vy byste ho odepsala? Svého syna? Nebo byste se snažila mu z toho (daného) prů*eru pomoci?
Co chcete slyšet? Že je to zbabělost zdrhnout od nehody a hodit to na kluka? Ano je! Pakliže máte řidičák, jste plnoletá, tudíž byste měla být schopná nést následky svých skutků. A o jednání účastníků dopravní nehody se snad učí v každé autoškole, ne? Fér řešení je samozřejmě přiznat skutečnost. Ale to dnes není moc moderní...
To jste matka? Proboha, vystavit vlastní dítě takovému obvinění a kazit mu život a pověst, že vás není hanba. Já bych pro své děti dýchala až do konce. Co chcete vlastně poradit? Chcete ulehčit svému svědomí? Uveďte věci na pravou míru. PT /stařenka/
kajka22, to co máte na mysli, to se vás vůbec netýká. To funguje tak, že řeknete "
"Totožnost řidiče je mi známa, avšak odmítám podat vysvětlení k dané věci, protože bych jím sobě nebo osobě blízké mohl způsobit nebezpečí postihu za přestupek."
No, ale vy jste synovu už prů... způsobila. Komentáře jste tady už dostala. Já vám nevěřím ani ten váš šok. Prostě tahle klička vám nevyšla. Tak jděte s pravdou ven.Karina
říkate pravdu tak jo to auto řídil syn ja tam vubec nebyla nema řidičák nafoukal škoda je 100 000 nikomu se nic nestalo jak mu pomoct
udělat (mi) tohle synátor,tak krom toho,že bych jej "přerazil" asi bych ho nechal trošku v problému "vykoupat"-ne tak za řízení bez not(taky jsem už v 16 drandil-a po Praze),ale za to že bumbal-to je prostě z žádného úhlu pohledu neokecatelné...,ale k věci-co syn všechno po nehodě sdělil a podepsal,co jste "pomocníkům sdělila vy a pod?-to jsou zdánlivé "detaily",ale podle toho se nechá poradit-mám zkušenosti s trestníma věcma,přestupkové jsou jednodušší,takže se s tím nechá určitě něco dělat-ale chce to víc info...můžete použít SZ...
u nehody rekl že řídil on a na policii že ja jdu zitra na vyslech tak jak udělat nejmenší zlo mi i jemu
není-li přítomen zákonný zástupce(nebylo-li mu 18,jakože jsem pochopil,že ne e),jsou,zjednodušeně řečeno,správní úkony v podstatě neplatné-nepoužitelné jako důkaz pro další řízení(poměrně snadno napadnutelné)...Jde o to kdo všechno byl nehodě přítomen,potažmo bude ochoten svědčit-škodu způsobil sobě(vám-auto bylo asi vaše,ne jeho)anebo i další osobě?Poněvadž další osoba asi potvrdí fakt(a to nejen z důvodu,že je to i v jejím zájmu-případné následné vymáhání škody,bolestné ap.),že "řídil"synátor pod vlivem...Tím jsem myslel více těch informací...,takže kde se co stalo-kdo všechno u toho byl přítomen,co všechno udělali přivolaní četníci...?
u nehody nebyl nikdo policie ho 1km od nehody chytla ale mluvil s majiteli plotu který´zničil a jim řekl že auto řídil on a je mu 23
uvedu vám příklad-stala se nehoda,nikomu se nic nestalo,"pouze" poškozený plot-v autě seděla řidička,která vinou "šoku" ihned po nehodě vyskočila z auta a utíkala někam pryč(třeba se bála,že auto exploduje),vedle ní seděl syn,který stejně tak vystresován,šáhl po láhvi alkoholu,co byla zrovna v autě převážená a prostě se napil,pak šel hledat mámu-neví co komu říkal a koho potkal...V autě ještě jela "stopařka",žena ze sousedství,která byla odvážena domů a která zná řidičku od vidění(je nezávislou a nezaujatou osobou,a její svědectví má stejnou váhu jako tvrzení majitele plotu,že asi řídil spolujezdec,syn řidičky)...Prostě se nechá použít cokoli co má hlavu a patu a na čem se přibližně shodnou účastníci...Nechci k ničemu navádět-jen modelový příklad...
kdybyste byl máma, nechal byste syna v autě před explozí? Policajti nejsou žádní blbci, nezodpovědný člověk nemá na silnici co dělat, vy to snad nevidíte dnes a denně ve zprávách?! Dnes aby se bál člověk jet s rodinou na nákup
bohužel už jsem zažil dvě vážné bouračky,a mohu potvrdit,že pro člověka je to takový šok,že je "normální"jednat zcela proti logice-prostě čistě pud sebezáchovy...,a zpětný pohled je většinou "matný" a nepochopitelný-prostě nejde o to,zda "jsou policajti blbci",ale co lze prokázat,co je už spekulace a co je reálné-co se mohlo stát-i když je to nepochopitelné,nelogické,neomluvitelné ap.-a o tom to je...
vzhledem k faktu,že se naštěstí nikomu nic(včetně syna)nestalo-plot vem čert,synátor může poškozeným navrhnout,a zrealizovat, jeho opravu(takový řekněme výchovný "políčeků)-z pohledu práva,řekněme určitá forma tzv.narovnání-což jsou hodně plusové body,tak i kdyby to došlo k soudu, nejspíš podmínka(neměl-li předtím problém ze zákonem)...Každopádně držím palce a zítra dejte info,co jste vymysleli...
Škoda na plotě bude uhrazena z povinného ručení, případně z fondu ČKP. A pojišťovna si následně škodu vyinkasuje od škůdcem, protože mám neblahé tušení, že na škodu způsobenou při jízdě bez řidičáku a pod vlivem se pojištění nevztahuje.
dobry den preju tak jsem řekla že jsem řídila já utekla jsem šok nic jsi nepamatuju syn to vzal na sebe protože mě chtěl chránit nevěřili mi ale musím si stát za svým
No tak to už by mohl mít rozum v jeho věku. A určitě byl pod vlivem, když řídil, nebo si loknul, až ze strachu, co vrazil do plotu? No uvidíte až zítra, ale proč volají Vás, to mi není jasné. PT /stařenka/
to může být rád, že nikoho nepřejel, už by šel bručet. Každopádně co dodat, ukradl Vám auto, ožralý, nehoda...bych řekl, že je to ve výchově. Dnes si mladí ničeho neváží, osobně bych mu to nechal sežrat i s úrokama a škodu by pěkně splácel do posledního puntíku. Za tohleto by nás rodiče dřív zřezali jak koně...
Takže, to už je třetí Vaše verze výkladu. Moc se díváte na TV a píšete sem nesmysly. PT /stařenka/
když nafoukal, tak komu? Policii? Tak jak můžete tvrdit, že jste tam byla, když u toho chytli právě jeho?
No tak, když udělal škodu, bude ji muset uhradit. Hlavně, když se nikomu nic nestalo. Je to pro něj poučení do života. Myslím, že takto blbne každý kluk v mladém věku, ale nejsou to takové konce, jako u Vašeho syna. Záleží, jak se k tomu postaví druhá strana. PT /stařenka/
1) 1.18 promile za volantem. To uz je pomalu na trestny cin. Z toho se jen tak nevykrouti.
Pokud to bude jako trestny cin posouzeno, tak
2) Podani krive vypovedi v pripade rizeni o trestnem cinu - sazba az 3 roky natvrdo.
To jste si moc nepomohla.
Nekolikrat tu bylo napsano, ze policajti nejsou blby. Coz skutecne nejsou. Takovou volovinu jim vykladat. Jde o zakon pravdepodobnosti. Kdyz slisim dusot kopyt, predpokladam kone a ne zebry. Stejne tak, kdyz chytnu ozralyho bez papiru za volantem...
Jak dlouho jim bude asi trvat (kdyz budou chtit), nez zjisti, kde jste se v te dobe skutecne nachazela? Policajti nemaji radi, kdyz je nekdo taha za nos.
trošku šťournu do mateřštiny: "policajti nejsou blby"(skloňování přídavných jmen-podle vzoru mladý-takže "oni nejsou blbí(jako mladí),no a když slisim...-nevím jak kdo,ale většina z nás "slyší..."(vyjmenovaná slova) Jinak zas bych četníky moc nepřeceňoval,krom faktu samotného,že se jednak nejedná o tr.čin(natož násilný-s vyšší prioritou,kde už přichází v úvahu různé expertízy-dost drahé),tak myslet a předpokládat mohou cokoli-ale jen to naštěstí už většinou nestačí ...A mimoto-§175 tr.řádu-křivá výpověď je ve 3.odstavci 2-10let-..." způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 značnou škodu nebo jiný zvlášť závažný následek..."Takže chceš-li se ohánět tr.zákonem,byla by dobrá alespoň jeho elementární znalost a znalost souvislostí-navíc tento tr.čin je jedním z nejhůře průkazných-viz judikatura NS...Čili bude lepší nedělat zbytečné "bububu"a raději zavzpomínat na ČJ zákl.školy...
Do materstiny si stourej jak chces, kdyz to mas zapotrebi.
K veci. Mozna delam zbytecne bububu, ale alespon nenavadim k protipravnimu jednani. Abych pravdu rekl, docela me i Tvoje reakce na otazku prekvapili. (Nechci k nicemu navadet - jen modelovy priklad...to je dost alibisticky, nemyslis?)
V jedne reakci pises, ze jednani matky chapes. Mozna. Ale ja nechapu tvoje jednani. Jak se muzes neceho takoveho zastavat. Vzdyt je to cele postavene na hlavu.
p.s. Trestnym zakonem sem se neohanel, pouze jsem upozornil, ze se muze jednat o trestne ciny (viz Arova odpoved s 1 promile). Nic vic, nic min. Sazby za ne a prokazatelnost jsou, rekl bych, v tuto chvili celkem vedlejsi.
doplněno 08.09.10 13:44:To je presne to, o cem mluvim: protože když už někde bumbám,tak prostě za volant nesednu
Sam to rikas. Je to proste fakt, ktery by mel fungovat. Piju-neridim. Mozna nikdo z nas nema pravo hodit kamenem, ale zaroven je zcela nelogicke napomahat zmirneni nasledku (tim myslim samozrejme Tebe a ne matku). Tohle si prece musi kazdy umet vyzrat.
Kdyz je dost hrdina na to, aby ridil ozralej, tak snad bude dost hrdina i na to, aby nesl nasledky.
K cemu je radit mu, jak se vyhnout trestu?
v tomhle se asi neshodnem-je to o úhlu pohledu...",jo já neříkám,že synátor by neměl dostat za uši-měl bezesporu-např.mastnou pokutou-ale se záznamem v RT na 10let je ten kluk už vyřízenej,to už není trest ale svým způsobem znemožnění na trhu práce-proto se snažím "popostrčit "jeho mámu,která prostě chce pomoci...prostě přístup,že si "každý musí umět vyžrat...-tohle zkus říct lidem,kteří si stále dokola staví a opravují domy v záplavových oblastech(ačkoli je to zcela nelogické),resp.přímo na březích řek a vodních toků-a co hůř stejně na to všichni ještě přispějeme z daní...Jinak řečeno-je pro mne mnohem menším "zlem" blbost mladýho kluka,který nikomu nic(naštěstí)neudělal a věřím,že se z toho dostatečně ponaučí-narozdíl od onoho "každoročního stavění domů u vody"-na které ještě navíc doplácím(proč?)e...např.zvýšením spotřebních daní ...
je to možný-měl jsem za to,že "až" od 1,5 °/oo-nějak to ani nesleduju,protože když už někde bumbám,tak prostě za volant nesednu,takže tohle přímo ani moc nesleduju...
erikchu já Tě nepoznávám, Ty se také občas díváš na stránky Ústavu jazyka českého při akademii věd? Občas mám totiž dojem, že přirozená inteligence někerých tazatelů a autorů příspěvků této poradny nebyla vůbec a nikdy narušena žádným školním vzděláním, odkaz na učivo ZŠ je proto pro ně nepochopitelný a bezpředmětný...to i pan z Kravína píše více-méěn spisovně...k
příteli Ústav jazyka nijak nesleduji-"pouze jsem utrpěl " vzdělání,což by k bezchybnému písemnému projevu každého,kdo užívá svůj mateřský jazyk,mělo bohatě stačit...Navíc nikoho nechci iritovat(natož o něm tvrdit,že je z Kr...na),ale hodnotím-li něco(bez ohledu na obsah),tak to alespoň napíšu správně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.