Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Datum výroby baterky Exide

Od: bery® odpovědí: 2 změna:
Zdravím chytré hlavy, dokázal by mi někdo rozluštit datum výroby baterky Exide Premium z vyrazeneho označení? Nasel jsem na ní "0225A 173" a mám pocit, že jsem ji kupoval cca 2-3 roky zpátky, teď zničehonic evidentně odešel článek (pár hodin po plném dobití 10,6V), což mě při pověsti těchhle baterek trochu překvapilo :(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, někde tam bude "ciferník"v plastu, ten hledejte.
A nebo:
vishwakarmabatteries.com/...

bear
hodnocení

0x

Špatným skladováním každá baterka může mít dobudoucna skrytou vadu (záleží na prodejci, co je to za blbce nebo období v roce, kdy je předpoklad velkého obratu baterek . 100% kusů taky nemá už ve výrobě TOP stav. Exide je jen na špici, aby těch vadných bylo naprosté minimum.

Obecně kupuji do všeho už jen řady EFB a AGM. Ty už z principu užití nemůžou být ošizené výrobcem. Na start-stopech by totiž pozdechaly.

Takže EFB i do obyč Fábky 1 nebo O1 či Supa ideál a není důvod nakupovat Premium řadu, kde může být větší podíl recyklátu olova (u EFB a AGM je toto ulovo užito hlavně na svorkách a ne u desek, prý).

EFB jsem zatím nikdy nemusel řešit.

Premko jen jednou, ale to bylo nefunkčním dobíjením a panelákovej klient na to prděl a nechal to před barákem zdechnout do totálky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]