Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní benzínový motor, je ještě nějaký výběr?

Od: baboon odpovědí: 21 změna:
Zdravím přátelé, chtěl bych se zeptat, jaké vybrat auto (max.10 let staré), kde je poctivý spolehlivý 4 válec v benzínu (něco jako kdysi TDi rotačka v naftě).
Rozpočet 250tis.kč

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

happygod
hodnocení

2x
Vzal bych i v úvahu od Toyoty 1.6 valvematic který se používal do Aurisu a Corolly asi od roku 2009 do 2020.

asd1
hodnocení

1x

FIRE 1,4, jak atmo tak oturbenej T-jet.. (Tipo, Doblo). Zmetec 1,6 by se taky ještě asi našel (Focus 3 do 2016 myslim..)

Hjondé 1,6 taky relativně ujde..

Dost záleží v jakým autě to má být (velikost atd.)

Obecně čim novější auto, tím víc nesmyslů, kokotin a problémů s opravama (elektronika bez olova, asistenti, chytrý dobíjení, emise euro 10+ a jiný kurvítka..)

@asd1 - FOfo - 1,6 16V 74Kw / 77kW? 1,6 Ti-VCT 85kW? 1,6EB 110kW?

chtěl jsem pro syna fofo kupovat... tak by mne zajímalo doporučení..

Díky

asd1
Těžko říct. 1,6 ekobuřt nebrat,tam praskaj pisty a blok mezi valcema. Ti vct OK, drahé rozvody,je třeba měnit i přesuvniky casovani.. 1,6 74 kW je nejlepší v MK1FL, ale to jsou vsechno už shnily olitany piksly.. V MK2 už je eko udusenej,klapka neni lanko od pedalu ale servo..
Za mne spíš Tipo a 1,4 T-jet..

díky za názor - fiat je mi upřímně milejší než ford - jen jich není tolik v nabídkách.. ale asi se mrknu na nějaké rakouské, třeba po kroupách

bear
hodnocení

0x

2.0 DCi M9R

pozn... není to benzín. Nechápu, proč je tedy příkladem rotačka TDi. To mě spletlo. Ale M9R je stejně kvalitní.

vernon
Jak nechápeš?
K čemu je dobrý motor, když je okolo něj Renault?
bear

Okolo M9R může být i Opel, nebo X-trail či Quasquai a to už je s kvalitou úplně jinde nežli auto s kosočtvercem ;)

Nechápal jsem tazatele, který se ptal na benzín a pak dal příklad rotačku naftu. Kdyby dal příklad Fiat Fire benzín, tak to jako příměr chápu lépe.

Chtěl bych něco, co chutná jako ředkvičky, ale z ovoce.

Známý měl tento motor v Nisanu od nova a dost se s ním natrápil. Ale už se ho bohužel nezeptám, co přesně se tam podělávalo. Je otázka, jestli to byla systémová věc, nebo jen smůla na kus.
bear

Tak já mám asi štěstí na kus. 300tkm a jen nové žhavičky v cca 250tkm.

řetízek nesmrtelnej a co jsem zaregistroval, tak občas někomu odejdou elmag. ventilky na ovládání podtlakem klapek turba. Většinou jen zaoxidovaný konektor na tom solenoidu podtlaku.

hodnocení

0x

Hyundai ix20 1,6 92kw.
Asi poslední mohykán s nepřímým vstřikem bez filtru pevných částic. Obsah 1,4 moc nepodporučuji, maximálně pokud jezdí jeden člověk.

riva
hodnocení

0x

1.6 Ti-VCT 92kW. Ford focus

hodnocení

0x

A co Dacia, ale s motorem 1.6 SCE - označení motoru H4M

asd1
To je starej Renault.. jestli je to stejny tak vcelku ok, dost žere,často nestabilní volnobeh, obcas skoceny rozvod.. + ostatni běžný závady který jsou na všem,cívky čidla termostaty atd. ale obecně slusny motor,jenje kolem něj Renault.

@asd1: 1.6 SCe H4M je motor Nissan, žádný Renault! Že se používá v Daciích je jen výsledek spolupráce Renault - Nissan. Jinak je te motor dost nevyzpytatelný hlavně ve spotřebě oleje a pokud chcete na něm seřídit ventily, pak autorizák a většinou víc než 5 tis. Kč

asd1

Tak on i ten Zmetec neni Ford ale Yamaha ;)

Přiznávám že komplet historii 1,6 SCE neznám, že to je starej Renault jen předpokládám.. (K4M např.)

mbx
hodnocení

A co říkáte na VTEC od HONDY?

mate59

Manželka má VTEC 1,4 v Cicvicu r.v. 1996,najeto 75000 km/moc nejezdí/ motor jede jak hodinky,nikdy žádná závada.

hodnocení

0x
Prý to už mění za motor ze sekačky. Levné pojištění :)

baboon
hodnocení

Děkuji všem za reakce.
paveldvorak

dobrý motor je benzinový dvoulitr Mazdy, typ PE, kterému se neodpojují dva válce (spotřeba.CO2, emise) nebo 2,5 benzin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]