Zdravím přátelé, chtěl bych se zeptat, jaké vybrat auto (max.10 let staré), kde je poctivý spolehlivý 4 válec v benzínu (něco jako kdysi TDi rotačka v naftě). Rozpočet 250tis.kč
FIRE 1,4, jak atmo tak oturbenej T-jet.. (Tipo, Doblo). Zmetec 1,6 by se taky ještě asi našel (Focus 3 do 2016 myslim..)
Hjondé 1,6 taky relativně ujde..
Dost záleží v jakým autě to má být (velikost atd.)
Obecně čim novější auto, tím víc nesmyslů, kokotin a problémů s opravama (elektronika bez olova, asistenti, chytrý dobíjení, emise euro 10+ a jiný kurvítka..)
Těžko říct. 1,6 ekobuřt nebrat,tam praskaj pisty a blok mezi valcema. Ti vct OK, drahé rozvody,je třeba měnit i přesuvniky casovani.. 1,6 74 kW je nejlepší v MK1FL, ale to jsou vsechno už shnily olitany piksly.. V MK2 už je eko udusenej,klapka neni lanko od pedalu ale servo.. Za mne spíš Tipo a 1,4 T-jet..
Známý měl tento motor v Nisanu od nova a dost se s ním natrápil. Ale už se ho bohužel nezeptám, co přesně se tam podělávalo. Je otázka, jestli to byla systémová věc, nebo jen smůla na kus.
Tak já mám asi štěstí na kus. 300tkm a jen nové žhavičky v cca 250tkm.
řetízek nesmrtelnej a co jsem zaregistroval, tak občas někomu odejdou elmag. ventilky na ovládání podtlakem klapek turba. Většinou jen zaoxidovaný konektor na tom solenoidu podtlaku.
Hyundai ix20 1,6 92kw. Asi poslední mohykán s nepřímým vstřikem bez filtru pevných částic. Obsah 1,4 moc nepodporučuji, maximálně pokud jezdí jeden člověk.
To je starej Renault.. jestli je to stejny tak vcelku ok, dost žere,často nestabilní volnobeh, obcas skoceny rozvod.. + ostatni běžný závady který jsou na všem,cívky čidla termostaty atd. ale obecně slusny motor,jenje kolem něj Renault.
@asd1: 1.6 SCe H4M je motor Nissan, žádný Renault! Že se používá v Daciích je jen výsledek spolupráce Renault - Nissan. Jinak je te motor dost nevyzpytatelný hlavně ve spotřebě oleje a pokud chcete na něm seřídit ventily, pak autorizák a většinou víc než 5 tis. Kč
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.