Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 2 FL automat - chybové hlášení

Od: previt® odpovědí: 7 změna:
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat ohledně Octavia 2 (FL z 2011) s automatem. Dnes se mi při jízdě začal na přístrojové desce ukazovat symbol klíče (myslím nářadí), který se střídá s ukazatelem zařazené rychlosti (D1-6, N, R..). Co to přesně znamená? V návodu jsem k tomu nic nenašel. Auto jinak jede stále stejně...

Octavia 2 FL automat - chybové hlášení
Octavia 2 FL automat - chybové hlášení #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

V návodu to je. Servisní interval.

hodnocení

Právě že není, servisní interval pro výměnu oleje (motorového) se zobrazuje jinde. A převodovka DSG DQ200 nemá žádný oficiální servisní interval pro výměnu oleje..

bear

Jedná se o hlášení závady na mechatronice DSGčka

hodnocení

Přesně tak. Nakonec když člověk googlil v angličtině, tak k tomu našel pár fór a podle toho to vypadá na únik některé z kapalin (olej v převodovce nebo mechatronice) a díky tomu ztráta tlaku, kterou auto hlásí.

Když si na to vzpomenu, tak v před 4 dny jsem si všiml, že pod autem byla při dešti duhová stopa, ale myslel jsem si, že to je motorový olej. Takže asi ne motor, ale převodovka...

bear

Hledal jsem "wrench vw dsg" :)

hodnocení

0x
Jen si zkusím tipnout servisní interval převodovky, ale vidím prvně, že by to nějaký auto signalizovalo. A nebo jen běžný servisní interval a zkrátka ho není kde jinde zobrazit.
hodnocení

Standardní servis se zobrazuje uprostřed maxidotu, toto problikávání pod ukazatelem zařazené rychlosti vidím prvně. A jak jsem psal výše, 7-stupňová suchá DSG převodovka žádný oficiální servisní interval nemá. Neoficiálně se doporučuje co 60 tis., ale zatím jsem nenajel ani 27tis. od poslední výměny oleje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]