Dobrý den, ahoj, mám v autě zadní kameru napájenou do zapalovače. Pokaždé, když jí chci použít, musím otevřít kufr a zapojit do zapalovače. Samozřejmě skoro vždy zapomenu. Poraďte jak ji zapojit aby nebyla pod stálým proudem, nebo nejvíce by se mi líbilo ji ovládat DO. Má někdo tip na kameru, která lze ovládat DO? Děkuji
Já netuším, jak jsi zručný. Zlodějka se pichne místo pojistky a zůstane ti čučet kus drátu, který má svou vlastní pojistku. Původní pojistku použiješ pro původní slot, takže je to celkem bezpečné.
Mě se pro přední kameru jako ideální řešení zalíbilo napájení ze stropní lampičky, kdy je kamera aktivní pořád současně s autem, tedy od odemknutí do zamknutí či "usnutí", když auto zůstane třeba otevřené.
Ve stropní lampičce neni plus 12V po klíčku je tam jen stalé napětí a na to bych to nezapojoval neb ti ti to do tejdne dokáže spolehlivě vymlátit baterii a neodjedeš
Neradim samozřejmě nic nevyzkoušeného. Zkus sledovat, co udělá stropní světýlko, když ho necháš zapnutý, ať už vlivem otevřených dveří, nebo v zamčeném autě (po chvíli zhasne a kamera s ním). Další výhodou může být, že jak se kamera zapíná hned s odemknutím, může zaznamenat i nějakou informaci v případě vloupání.
Dobře ale pokud ti zhasne stropni svetlo tim padem i kamera je bez napětí a nejede a pak mi unika smysl zapojeni zvlašte při jizde kdy chce mít člověk záznam kdyby se něco přihodilo
Mám to taky jako @bery. Nikdo netvrdí, že zo je napojené přímo ze žárovky. V dnešních autech je v lampičce napětí stále, když je auto "aktivní". Po odemknutí auta se mi takto sepne kamera, pokud je delší dobu odemčené a zavřené, tak se auto uspí a kamera zase vypne, takže nějaké vybití nehrozí. Po otevření dveří se zase zapne a je aktivní ještě pár sekund po zamknutí. Funguje to naprosto spolehlivě a za mě ideálně. Navíc je vše schováno a jen leze napájecí kablík ze stropnice hned vedle kamery. Konkrétně u VW z roku 2012.
Pokud je tam plus 12V z náký řj komfortu vozu a toto plus po náké době ta Řj odpojí a připojí ho zas až při odemčení auta pak ano to bude chodit a je to dobré řešení
Ano, přesně tak to funguje. Škoda, že mě to napadlo až u třetího auta První 2 jsem brsl z pojistek asi od napájení rádia, na druhou stranu, pod deklem pojistek je u oktávky i fabky místo jak dělaný přesně pro kabelovou zasuvku a adaptér
Trochu odstrojiť palubovku a nájsť vodič/ resp. nezapojený konektor kde sa objaví napätie po otočení kľúča. Ale aj s tou stropnou lampičkou je to dobrý nápad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.