Nejste přihlášen/a.
On se ptá jestli nebude vadit hláška "servis"
Jinak kontrolky po otočení klíčku se rozsvítí všechny a postupně pozhasínaj, zůstane jen dobíjení a olej někde grilovaný kuře, ty maj zhasnout po startu...
Je položena blbě, protože nesvítící kontrolky závadou jsou. Zvláště nesvítící kontrolka dobíjení při vypnutém motoru a otočeném klíčku = většinou auto nedobíjí nebo kontrolka airbagu, když nesvítí a airbag je přítomen, tak je to "red flag" na technika, že airbagy nefungují a kontrolku někdo přelepil černou izolačkou nebo vyjmul žárovičku (proto kontrolka před startem musí kontrolně na test probliknout!)
Takže nesvítící kontrolky závadou jsou. Ovšem před startem motoru. Za jízdy svítit nesmí a to je bezzávadný stav.
Tak ono je to trochu zavádějící, ale ... pokud tam mají v první poloze svítit kontrolky typu airbag, ABS,.. ale nesvítí, je to K.O. Jsou to kontrolní stavy kontrolek - že ta kontrolka funguje a není odpojena, protože má vadu.
Za mne tedy je důležité, jestli to auto mělo nějaké prvky, kdy po zapnutí klíčku "kdysi dávno" opravdu svítily 2-3 kontrolky a po pár vteřinách zhasly, ale teď už to nefunguje.
Já to už dlouho dělám tak, že dám auto s malým a velkým techničákem do servisu, aby mi ho připravili na technickou kontrolu a tou kontrolou protáhli. A pak si do servisu pro auto přijdu. Těch pár peněz co mě to stojí navíc mi ušetří nervy, jestli projdu a taky čas co by mě stálo obskakování kolem auta před tou kontrolou. Stejně dávám auto do servisu každý rok, ať se mi tam na ně podívají, doplní co je potřeba doplnit, vymění co je potřeba vyměnit, každý druhý rok to spojím s technickou kontrolou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.