Nejste přihlášen/a.
Pokud jedu ze startu do cíle - musím v bodě 2 dávat přednost zprava? Nebo se značkou parkoviště automaticky přednost zprava ruší a přednost dávají ti, co vyjíždějí z parkoviště? Všechny silnice zde vypadají "velikostně"stejně, nejsem si tedy jistý...
Zde odkaz na konkrétní místo: mapy.com/...
musím v bodě 2 dávat přednost zprava? ****Ne, nedáváte přednost. Ale nespoléhal bych se na ostatní, raději bych to jistil ...
"...raději bych to jistil ..."
Nedávno tu kdosi napsal úžasné moudro - "...přednost mám, až když mi jí někdo dá". Stručné a výstižné.
Umělá inteligence píše toto:
Konkrétně k situaci s příjezdovou cestou a parkovištěm:
Pokud přijíždíš na komunikaci, která je příjezdovou cestou kolem parkoviště, a vozidlo vyjíždí z parkoviště, má vozidlo vyjíždějící z parkoviště přednost.
Důvod: Parkoviště je považováno za vedlejší komunikaci, a pokud není jinak upraveno dopravními značkami, platí pravidlo, že vozidlo vyjíždějící z vedlejší komunikace (parkoviště) má přednost před vozidly přijíždějícími.
Neříkám že UI je neomylná. Každopádně pokud bych na dané místo přijel já tak samozřejmě dám každému vozidlu z prava přednost neboď mi to ukládá vyhláška.
Já přeci nemohu vědět jaká komunikace zprava je.
Co jsem koukal na panorama v mapách tak ulice nemá dopravní značky.
Ani značka že jedu na nějaké parkoviště. Vidím jen slepou ulici. Takže přednost zprava - na 100 procent.
kema - cituji odtud: "Připojení parkoviště na místní komunikaci bývá označeno pomocí P4 (ale nemusí) vjezd se bere jako výjezd z místa ležícího mimo proto se dává přednost všem, kteří jsou na místních komunikacích (i protilehlé straně). Tento postup je stejný při výjezdu z vjezdu nebo z obytné zóny. Vjezdy na parkoviště jsou označeny pomocí DZ č. IP11a (nebere se jako křižovatka ale pouze jako vjezd)."
A upřímě řečeno, UI nevěřím ani dnešní datum. Několikrát jsem už se setkal s tím, že tvrdila naprosté nesmysly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.