Rozsvítila se mi nejdříve kontrolka žhavení, poté kuře a poté se mi rozsvítila kontrolka filtru pevných částic, víte někdo jaký by to mohl být problém nebo čím je to způsobeno?
No asi ucpaný filtr pevných částic. Je ve výfuku a zachytává samozřejmě částice. A proč se ucpal?
1. Třeba závadou na motoru (trysky, turbo, ...), takže ten více kouří a tím ucpe filtr.
2. Třeba stylem jízdy - při delší trase při zátěži se filtr může regenerovat - dosáhne vysokých teplot a částice na něm se spálí.
3. Třeba je filtr starý a zanesený popelem. Část sazí se spálit nepodaří a zůstane z nich popel, který filtr ucpává. Aby se to oddálilo, taková auta používají nízkopopelný olej.
Nyní vážně , hodilo by se vypsat důkladněji od typu motoru a výrobce až po děj co se dělo před rozsvícenéím té které kontrolky. Ale všeobecně skoro jistě bude třeba diagnostika- dorbý mechanik co umí číst a má zkušenosti pak sdělí co s tím.
O jaké auto jde? Jaký motor, kolik má najeto? Ale i tak se neobejdete bez diagnostiky. A čím to může být způsobeno? Mimo jiné i stylem jízdy. Já např. problémy s DPF nemám, ale nejezdím cca 6-8 tkm měsíčně z toho asi 70 % po dálnicích, takže filtr se v pohodě vypálí. Kolega má stejné auto, ale jezdí krátké trasy a proto problémy s DPF má opakovaně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.