Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám možnost mít za pár korun auto na dojíždění do práce.
Jedná se o Octavii 1.9 Tdi 96kw ASZ rok 2004.
Podvozkově perfektní, kupodivu se nerozpadá, motor táhne krásně 310Nm jsem v životě neřídil to fakt trhá asfalt oproti benzínu ale na volnoběh to píše spotřebu 0,9L/h a to je podle internetu dost. Čím to může být? Auto nehulí, startuje hned za tepla i studena ale foukají spaliny když otevřu nalévací víčko na olej, můžou být netěsné vstřiky?
Jedná se o Octavii 1.9 Tdi 96kw ASZ rok 2004.
Podvozkově perfektní, kupodivu se nerozpadá, motor táhne krásně 310Nm jsem v životě neřídil to fakt trhá asfalt oproti benzínu ale na volnoběh to píše spotřebu 0,9L/h a to je podle internetu dost. Čím to může být? Auto nehulí, startuje hned za tepla i studena ale foukají spaliny když otevřu nalévací víčko na olej, můžou být netěsné vstřiky?
15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
bery®
Taky bych se nad tím nepozastavoval, to číslo je vyšší jen relativně v porovnání s "internetem", kde půlce řidiču tdi nafta v nádrži pomalu sama přibývá![:) :)]()
Taky nepíše, kolik má přesně volnoběh (jestli nekdo nezvyšoval), jestli není problém v čidle teploty nebo tlaku serva, jestli neběží kompresor klimy ... Stavem motoru to vubec být nemusí.
Taky nepíše, kolik má přesně volnoběh (jestli nekdo nezvyšoval), jestli není problém v čidle teploty nebo tlaku serva, jestli neběží kompresor klimy ... Stavem motoru to vubec být nemusí.
bln
1x
Spotřeba je opravdu vyšší než by měla, obvykle za to u pd můžou rozvody.
Takže sehnat někoho a diagnostikou a zkontrolovat synchronizaci klikové a vačkové hřídele, pak podle potřeby postavit rozvody na přípravky, ideálně někdo kdo ví jak se dělají rozvody u pd a ne jen podle značek na řemenu. A zvážil bych rovnou nové rozvody při tomto zásahu.
Jinak pd a naftaky obecne z nalévacího otvoru oleje při otevreni běžné prskají olej a pokuřují, to bych viděl v pořádku. Netěsné vstriky se projevuji jinak.
Jinak gratujuji k fajn autu, můj oblíbený motor![:) :)]()
Takže sehnat někoho a diagnostikou a zkontrolovat synchronizaci klikové a vačkové hřídele, pak podle potřeby postavit rozvody na přípravky, ideálně někdo kdo ví jak se dělají rozvody u pd a ne jen podle značek na řemenu. A zvážil bych rovnou nové rozvody při tomto zásahu.
Jinak pd a naftaky obecne z nalévacího otvoru oleje při otevreni běžné prskají olej a pokuřují, to bych viděl v pořádku. Netěsné vstriky se projevuji jinak.
Jinak gratujuji k fajn autu, můj oblíbený motor
tojejedno
0x
za mně normální spotřeba, u mě zapnu klimu a hned je na volnoběhu i o půl litru víc, běžně mám 0,9-1,5l na volnoběhu podle toho co je v autě pozapínané, passat
bery®
Ty pozapinane spotřebiče jsou taky dobrá poznámka, třeba oba ventilátory chladiče naplno zatíží motor při "účinnosti" alternátoru odběrem výkonu odhadem tak třičtvrtě kilowattu, což už spotřebou o nějakou tu decku pohne.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]