Dobrý den, mám možnost mít za pár korun auto na dojíždění do práce. Jedná se o Octavii 1.9 Tdi 96kw ASZ rok 2004. Podvozkově perfektní, kupodivu se nerozpadá, motor táhne krásně 310Nm jsem v životě neřídil to fakt trhá asfalt oproti benzínu ale na volnoběh to píše spotřebu 0,9L/h a to je podle internetu dost. Čím to může být? Auto nehulí, startuje hned za tepla i studena ale foukají spaliny když otevřu nalévací víčko na olej, můžou být netěsné vstřiky?
Taky bych se nad tím nepozastavoval, to číslo je vyšší jen relativně v porovnání s "internetem", kde půlce řidiču tdi nafta v nádrži pomalu sama přibývá Taky nepíše, kolik má přesně volnoběh (jestli nekdo nezvyšoval), jestli není problém v čidle teploty nebo tlaku serva, jestli neběží kompresor klimy ... Stavem motoru to vubec být nemusí.
bear
Na správnost otáček a A/C kompresor jsem zapomněl. Díky za doplnění.
Spotřeba je opravdu vyšší než by měla, obvykle za to u pd můžou rozvody. Takže sehnat někoho a diagnostikou a zkontrolovat synchronizaci klikové a vačkové hřídele, pak podle potřeby postavit rozvody na přípravky, ideálně někdo kdo ví jak se dělají rozvody u pd a ne jen podle značek na řemenu. A zvážil bych rovnou nové rozvody při tomto zásahu. Jinak pd a naftaky obecne z nalévacího otvoru oleje při otevreni běžné prskají olej a pokuřují, to bych viděl v pořádku. Netěsné vstriky se projevuji jinak. Jinak gratujuji k fajn autu, můj oblíbený motor
spezza
Rozvody prý dělané před 50k km. Ale ano o té synchronizaci jsem slyšel, zkusíme na to mrknout!
A jak je ta spotřeba měřena? Dle PP; Průtokoměrem ...? Neřešil bych je to víc jak dvacetiletý vůz! Porovnejte se spotřebou identických aut na spotřeby.cz či na (nwn zda napíšu dobře) spritmonitoru.pokudbude průměr vyšší pak teprve řešte.
za mně normální spotřeba, u mě zapnu klimu a hned je na volnoběhu i o půl litru víc, běžně mám 0,9-1,5l na volnoběhu podle toho co je v autě pozapínané, passat
Ty pozapinane spotřebiče jsou taky dobrá poznámka, třeba oba ventilátory chladiče naplno zatíží motor při "účinnosti" alternátoru odběrem výkonu odhadem tak třičtvrtě kilowattu, což už spotřebou o nějakou tu decku pohne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.