Dobrý den, mám možnost mít za pár korun auto na dojíždění do práce. Jedná se o Octavii 1.9 Tdi 96kw ASZ rok 2004. Podvozkově perfektní, kupodivu se nerozpadá, motor táhne krásně 310Nm jsem v životě neřídil to fakt trhá asfalt oproti benzínu ale na volnoběh to píše spotřebu 0,9L/h a to je podle internetu dost. Čím to může být? Auto nehulí, startuje hned za tepla i studena ale foukají spaliny když otevřu nalévací víčko na olej, můžou být netěsné vstřiky?
Spotřeba je opravdu vyšší než by měla, obvykle za to u pd můžou rozvody. Takže sehnat někoho a diagnostikou a zkontrolovat synchronizaci klikové a vačkové hřídele, pak podle potřeby postavit rozvody na přípravky, ideálně někdo kdo ví jak se dělají rozvody u pd a ne jen podle značek na řemenu. A zvážil bych rovnou nové rozvody při tomto zásahu. Jinak pd a naftaky obecne z nalévacího otvoru oleje při otevreni běžné prskají olej a pokuřují, to bych viděl v pořádku. Netěsné vstriky se projevuji jinak. Jinak gratujuji k fajn autu, můj oblíbený motor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.