Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V čem je problém, že po delší době nepoužívané klimatizace vypíná po krátké dob

Od: karel odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu ve věci dlouho nepoužívané klimatizace v autě. Při zapnutí spolu s větrákem vypnula cca po 5 min. Je prosím možné, že zde není kapalina či jiný problém? Děkuji za odkaz.

Karel

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Čemu říkáte "vypnula"?

karel
hodnocení

Jak nazvat "vypnutí" tlačítka na palubce, které je pro zapnutí klimatizace? Jinak pro "lepší" pochopení, "zapnu" klimatizaci "zamáčknutím" tlačítka, když se mi následně rozsvítí červeně kontrolka. Přitom zapnu ventilátor. Po době cca 5 min. mi kontrolka zhasne, tedy jinak česky, vypne... Pochopili mí rádcové, co jsem tím chtěl sdělit? Tak si říkám, zda má vlůbec zde pokládat dotazy, než si udělat čas a zajít do servisu, kam momentálně nemám čas. Proto zde tento dotaz:

bear

Klimatizace se obecně považuje jako kompletní zařízení. Tedy celý ten celek větrání a úpravy vzduchu.

Vaše "vypne klimatizace" může být chápáno i tak, že:

- Zhasne pouze kontrolka A/C

- Vypne i větrák a celá klimatizace se vypne včetně LCD panelu a je mrtvá

- Kontrolka A/C stále svítí, ale kompresor přestane chladit a začne foukat opět venkovní nechlazený vzduch

Pro Vás je tedy opravdu nutné navštívit servis na který nemáte čas. Jak z hlediska popisu dotazu, tak i z povahy závady, která se bez diagnostiky nedá opravit od počítače na dálku.

Podle mě není dostatek chladiva a tak klimatizace vypne.

hodnocení

0x
Ja bych to typ na unik chladícího mědia bude někde na hranici kdy to ještě sepne ale neudrží se v chodu diky malemu tlaku

asd1
hodnocení

0x

Obecně buď málo chladiva, vadné snímání vysokého/ nízkého tlaku, vadný expanzní ventil..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]