Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta

Od: amantgris* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, potřebuji urychlenou radu. Zítra by si měl pán přijet pro auto,to ale ted nemá povinné ručení. Jak to bude pokud s tím odjede a nedejbože se něco stane a auto bude psané na mě? Budu chráněn kupní smlouvou? děkuji

doplněno 05.09.10 21:04:

A ještě jeden dotaz, auto je psáno na mou bývalou manželku. Abych ji nehonil na dopravák, může mi podepsat nějakou plnou moc abych auto odhlásil na nového majitele já?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

2x

1. ano -pojistka je věcí nového majitele

2. ano - plná moc postačí a nemusí být ověřená

vosikac*
hodnocení

2x

Uveďte do kupní smlouvy, že si je kupující povinen do (třeba 7.9.2010) sjednat povinné ručení a přepis vozidla.Vy můžete pojistku zrušit k 8.9.

Plnou moc pro každý případ udělejte, nechte podepsat manželkou a zítra podepíše kupující.

Jinak pojištění vozidla je otázkou pár minut, klidně i on-line.Já to taka uělal den před přepisem u Direct.Ihned mi přišel potvrzující email a vytiskl jsem si potřebné papíry s platností 10 dní, než dorazí originály.Ale jak píšu, i na pobočce pojišťovny je to otzka pár minut.

doplněno 05.09.10 21:21:

Pokud budete přepis zařizovat Vy, podepíšete pnou moc samozřejmě Vy a manželka.:)

Zde si ji můžete vytisknout;) povinne-ruceni-prehled.cz/...

amantgris*
hodnocení

Děkuji stáhnu, asi jsem to blbě formuloval. Ono totiž momentálně žádnou pojistku nemá a já ji nebudu už dělat :)

vosikac*

A jste si vědom postihu od ČKP za dobu nepojištění vozidla?

sa-apl2.ckp.cz/...

amantgris*
hodnocení

Jasně že jo :) Až to přijde tak jim ty dva litry zaplatím :)

doplněno 05.09.10 22:14:

Šmejdům *smich*

vosikac*

Mě před přehlášením vozu vznikla také doba bez pojištění asi 10 dní a abych něco nezmeškal, tak jsem se sám přiznal, aby nedošlo k nějakým penále z prodlení a jejich přístup mě vcelku překvapil.Bylo mi řečeno, že mám prostě čekat, až to přijde.takže Vaše přirovnání ke šmejdům je vcelku výstižné*smich*

buss
hodnocení

0x

1. jeho problém, napsat datum, čas převzetí., popř i upozornění, že už není auto ZP. Je pondělí, je-li to ve městě, a je tam příslušná pojišťovna ...

2. Mám ten dojem, že po poslední aktualizaci, protože s tím byly průsery, je už potřebná ověřená PM. Chce se to mrknout do zákona., i když u manželů.

nu*

poslední aktualizace nastane, až schválí nějakou novelu poslanecká sněmovna, do té doby si budou některé druhy plných mocí podepisovat lidé třeba v čekárně na úřadu bez vědomé zmocnitele,takže vlastně falšovat jeho podpis...například skupina parazitů, kteří se slušně označují za zprostřdkovatele, zprostředkovatelky si tím přivydělává slušné peníze, o jakých se většině lidí tady ani nezdá...pak také není problém napsat do plné moci cokoliv, a auto dávno darované, prodané přes bazar atd "odhlásit" na někoho jiného bez toho, aby o tom vědel...a nejen to...

michal958*
hodnocení

0x

pokud vam napise plnou moc k zastupování tak ano muzete, jinak na to povinne ruceni, do smlouvy klidne napiste ze od podepsani teto kupni smlouvy prodavající neodpovidá za škodu zpusobenou provozem a ze kupujici je povinen na sve naklady zajistit povinne ruceni vozidlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]