Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Projde tento tlumič STK

Od: janek12 odpovědí: 13 změna:

Ahoj projdte takto tlumič přes STK?

Projde tento tlumič STK

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ne..Ale když ho umyjete ředidlem,tak ano..Důležité je,zda ještě plní svou funkci..Poznáte to?
janek12
05.06.25 10:30
Ano plní
trtr
*smich*, jo a, teď tu o Karkulce.
Tak pokud jeho funkcí je myšleno, že se o něj opírá tehlice, tak pak ji plní:)
I tlumit ještě chvíli nějak může, pokud začal téct teprve teď, každopádně dlouho už nebude, takže na výměnu je tak jako tak (obě strany samozřejmě).

asd1
hodnocení

0x

Když umeješ mastný, zasviníš to prachem a na zkušební stolici vyhoví (pokud to technik bude testovat) tak projde. Za úplatek (resp. přes servis který se s technikem zná) projde i bez maskování.

Teče = je v hajzlu, jestli ještě neni úplně tak brzy bude. Na běžný auto jsou komplet tlumiče von Sachs komplet materiál tak za 3k, i s pérama max.5. Práce na hodinu.. Když to dáváš na technickou tak s tim asi chceš ještě chvíli jezdit, tak nevim proč to nevyměnit hned..

Je fakt že servis si řekne tak desítku...

janek12
Já je samozřejmě vyměním. Ale stk by se mi hodilo absolvovat pr3d výměnou. Zároveň jsem četl, že u Octavii 3 generace je tento problém dost častý
bear

asi chceš ještě chvíli jezdit, tak nevim proč to nevyměnit hned..

asd1... Protože chce měnit i celé horní uložení s ložiskem :)

asd1

Ložisko se mění automaticky... Spíš bude mít oskákaný gumy.. A čepům, silentblokům, převodce řízení atd. to taky dělá dobře. Nehledě na to že to hůř brzdí i zatáčí (Ostatně Ovce podvozek moc povedenej nemá, moc to nesedí ani v top stavu.)

Problém častý = je to silnicema a kvalitou tlumiče.

Měnit až po STK = utřít mastný a zrenovovat šmír aby utření nemlátilo do očí.

bear

Ono to bude častěji kompenzovat ESP, ale ve vyžších rychlostech je to nebezpečná věc a takový tlumič nesmí projít a musí se měnit. Odskakuje od vozovky kolo jak driblující míč na basketball.

janek12
hodnocení

Díky všem za rady i za kritiku. Už jsem objednaný do servisu a STK bude následovat poté

asd1

Neni zač, dík za ten dík.

Dělají se automaticky obě strany, dop. tlumiče Sachs, ložisko/ uložení Lemforder, FAG, SKF nebo aspoň Febi, jestli to je starej pekáč tak i nový péra, obzvlášť pokud jsou orezlý, Losjofors nebo Kilen. Pak kontrola geometrie.

Materiál přes e-shop vyjde obvykle na polovinu než přes servis (a právě proto tě s tim vyhoděj - přišli by o matží za díly.. ;) )

janek12
hodnocení

Octavie 2016 1.6 combi. Nájezd 152k. Tlumiče původní. Bohužel jak píšeš, díly si servis kupuje sám. Něco na tom mají, ale je to ještě ve srovnání s ostatními servisy snesitelné.

asd1

Pro představu tlumič (nevim jakej máš motor). Obvykle si přihodí jednou tolik.. I když nákupku mají o něco vyšší - dávaj příplatek za rozvoz 2x denně a smlouvu s dodavatelem že od jiných brát nebude, takže vzít tovýhodněji z e-shopu předem nesmí.

Já tohle vyřešil svépomocí.. Nešlo ale o prachy jako o kvalitu práce, už mě přestalo řešit ojeb a reklamace.. Že to vyjde na třetinu a líp i časově je jen bonus..

ŠKODA OCTAVIA III/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]