Dobrý den, chystám se na autě Ford fusion benzín 1.4 vyměnit přední kotouče a desky. Nemáte někdo dobrou zkušenost s nějakou značkou nebo je v dnešní době všechno podobné? Děkuji
Kotouče vcelku podobné, většinou dávám TRW. Mnohem větší vliv má kvalita montáže, naprosto zásadní je očištění dosedací plochy = házivost (klasika ocelový kartáč hrby nestrhne ale okopíruje - hrby nutno zaškrabat), kontrola třmenu - čepy, kluzné plochy, pístek - chod, stáří těsnění (ca po 10 letech je dobrý dát nový těsnění pístu; hadice taky 10 let a měnit.
Pánové asd a bear odpověděli dobře. Já bych dodal tu hazivost změřit. Rozhodně to není zbytečný a ani složitý, vyplatí se to.
trtr
Jj, kde jaký soused má "hodinky", v domácích auto opravách rarita použít, ale proč ne. Jinak ATE a TRW bývalo dobré. P.S: Když se do toho bude hrabat, tak vše očistit, namazat vedení, srazit hranky + možná výměna hadiček(zkouknout stav) + kapaliny (takový standard)
asd1
To dnes vážně problém není... A magnetický držák taky dvě stovky.. Navíc to jde nahradit i "škrtátkem"
Před rokem jsem dal desky i kotouče Zimmermann a nic moc,chvíli předtím na totožném autě které jsem chvíli vlastnil servis nainstaloval nějakou nejlevnější činu a řekl bych že výsledek byl stejný. Jen jednou jsem poznal j markantní rozdíl po výměně na na Felicii kdy jsem tam dal nejlevnější čínské kotouče co šly sehnat a desky ferodo a brzdilo to parádně. To bude tak 15 let zpátky to už dneska nemusí platit.
Přidám perličku: Svého času jsem používal kotouče Brembo a destičky Starline. Pokud se chytáte za hlavu, tak to byla jedna z nejlepších kombinací, kterou jsem kdy používal. Včetně toho, že tato kombinace za celou dobu užívání nezapískala, nezavibrovala, prostě chovala se naprosto perfektně. Ovšem zaručit to nemůžu
Cca před měsícem jsem dělal zadní brzdy na Volvu. Kotouče Brembo a destičky BreExtra. Původní byly TRW a dost prášily. Zatím OK. Pečlivě očistit, promazat vazelinou na brzdy a výměna brzdovky + vyčištění a promazani předních brzd které byly zatím OK/u Volva rychleji odchází zadek protože pribrzďuje při adaptivním tempomatu/. Zvolil jsem Brembo z důvodu "lepsich" destiček, ale myslím, že s ATE, TRW či Zimmm se neudělá chyba.
bear
ATE má v nabídce i keramiky. Ty také nepráší a nešpiní ALU disky.
Co jsem hledal, tak pro vetrané kotouče, EPB ruční brzdu, průměr... tak jsem nenašel. Jinak zatím sice necelých 1000 km a fungují na výbornou a i to prášeni je lepší/ ono to taky mohlo být už tenkým brzdovym obložením kdy se destička hůř chladi a může se přehřívat/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.