Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlastněná vozidla

Od: kjn odpovědí: 17 změna:

Dobrý den.

Kde zjistím jaká vlastním vozidla a v jakém jsou stavu - provoz x depozit?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

3x

Na webu portálu občana.

Přihlásit se tam můžete bankovní identitou nebo občankou s čipem a aktivovaným pinem přes čtečku smart karet.

Budete mít pak přístup i do ereceptu a větších podrobností, možnosti změnit kontaktní údaje u zdrav. pojištoven, platit na finančáku třeba daň z nemovitosti, atd...

Je to praktické.

obcan.portal.gov.cz/...

kjn
hodnocení

Děkuji Vám za radu, další otázka - jak na to s tou bankovní identitou? Jak ji získat?

thetruth

Třeba v bance?

kjn
hodnocení

Děkuji Vám za radu.

Tak do internetového bankovnictví a tam to nějak aktivovat, nebo musím do banky osobně?

U většiny bank to bude fungovat automaticky. Prostě to zkuste.
thetruth

Tak na stránkách vaší banky to bude nepochybně napsáno, případně v bankovnictví. Mne to prostě aktivovali automaticky.

fik
Na portálu dopravy/občana jděte do přihlášení, vyberte svojí banku, prihlaste se jako do internetového bankovnictví a jste tam. Myslím, že není třeba nic aktivovat separátně, alespoň s ČS nebylo.

Pro bankovní identitu jste někdy musel být osobně na pobočce banky, jinak to nebude funkční, neaktivuje se, zkuste se přihlásit a buď jo nebo ne. Pokud ne, skočte si na pobočku, při sjednání online ji nezískáte.

fik
Pest: Není pravda. Záleží asi u jaké banky. U ČS kdo má George má ji automaticky a při přechodu na George nebylo třeba nikam chodit.
bear

Já si vyřídil občanku s čipem a aktivoval pin.

Příjde mě to lepší nežli zadávat bankovní identitu.

mll

Naopak je potřeba extra deaktivovat, když o tu dentitu nestojíte. Banky nám to aktivovaly samy (zatím zadarmo a bez závazků, ale co víme, co bude za 10, 20 let).

U KB je bankovní identita automaticky s e bankovnictvím. U ČSOB taky, před zprovozněním e bankovnictví bylo nutné na pobočce ukázat občanku a od té doby je to ověřené. Nemyslím, že je dnes možné provozovat e bankovnictví bez ověřené identity, je to dáno nějakým zákonem pár let zpět, v té soyvislosti asi taky byly formálně zakázány anonymní platební karty.
fik...ano ale historicky jste v bance byl...na účtu co mám z roku 2005 ji mám a od té doby jsem v bance nebyl, na účtu co jsem zakládal loni online ji nemám, musel bych na pobočku s občankou
Tomkk...u unicredit jsem zakládal nedávno účet internetbanking mám a nikde jsem nebyl

hodnocení

0x

Já jsem shodou okolností také včera řešil podobný problém, protože mě v HavlBrodě PČR při rutinní silniční kontrole za pouhé 200,- upozornila, že mám už půl roku propadlý řidičák *smich* Takže jsem se prokousal na Portál dopravy, ano, nebylo to nijak jednoduché, ale nakonec se povedlo. Nicméně v souvislosti s touto otázkou o vlastněných vozidlech jsem mrknul i já, jak jsem na tom - z mnou vlastněných vozidel chyběl jen Pionýr 05 mnou prodaný v 84 roce, Simson z 85 tam už byl a komplet celá řada aut i motorek.

Ovšem co mě trochu podivilo - loni v březnu jsem kupoval nové auto, staré jsem přímo v autosalónu prodal do bazaru ( je jaksi spřízněný s autosalonem). No a ke svému překvapení jsem zjistil, že to auto je stále psané na mě - i když asi nejezdí, neb má propadlou TK. Proto bych se rád místních znalců legislativy okolo aut rád zeptal - Je to problém? Mám to nějak řešit?

Je to problém a určitě bych to řešil...jak jste řešil přepis? Plnou mocí?

Může to být problém, a je jen na Vás, jak to budete řešit. Já bych zašel do bazaru a ptal bych se na podrobnosti, proč to nepřevedli. . Popřípadě kouknul na ČKP, zdali je vozidlo pojištěno.

Pak asi i dálkově provést převod na kupce, pokud znáte jeho nacionále.

Vaše chyba, že jste po zkušenostech z této poradny vozidlo nepřevedl již dávno.

Mimochodem, k té vaší propadlé TK, na datovku mi automaticky chodí upozornění o blížícím se konci platnosti TK mých vozidel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]