Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PB lahev Primagas pro VZV

Od: bery® odpovědí: 3 změna:
Ahoj,
Není to sice dotaz úplně do tehle rubriky, ale nevim, kam jinam s ním.
Zbyla mi 10kg zelená kompozitka od LPG z ještěrky.
Nevěděl by někdo, jak je uvnitř řešená stoupacka pro odběr kapalné fáze? Je to pevná trubička jako v CO2 hasičaku, nebo nějaká volně bimcajici pružná hadice, která se udrží pod hladinou při libovolné poloze lahve? Jde mi samozřejmě možné použití ke spotřebičům s obvyklým nevyhrivanym regulátorem. Ventil nejde po dobrém odšroubovat a po zlém se to prý nedoporučuje, že hrozí protočení závitu, takže se radši ptám, než riskovat zničení...
Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ta trubka je pružná a na konci má závaží, proto je možné dát jí svislé, nebo vodorovně. Většina dnešních VZV je má uloženy vodorovně a díky tomu pružného sání můžete láhev libovolně natočit. Přesvědčit se můžete jednoduše - když s lahví zahrkáte, uslyšíte náraz ávaží do stěny lahve
hodnocení

Díky, takže právě ta varianta, které jsem se obával. Nic uvnitř sice při zatrepani neslyším, ale možná je ta hadice už ztvrdlá, takže rychlý pohyb utlumí.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, poradí v PL mírně, ale co si pamatuji, tak skladník vždy novou trochu upustil(naplnil trubičku) a pak montoval vždy v určité poloze ventilu, takže tam bude trubka.
Viz úvodní fotka. Jinak nevylučuji, že existují i jiné úpravy, nezávislé na poloze.
primagas.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]