Nejste přihlášen/a.
Mám průkaz ZTP a stojím na parkovišti pro invalidy. Stojím tam stále protože tam mám bydliště ale byl jsem upozorněn ža tam nemůžu stát celý rok. Je to pravda? Děkuji Adamík
S vozidlem, které splňuje zákonné podmínky, můžete na parkovacím stání pro invalidy ve veřejném prostoru stát kdy chcete a jak dlouho chcete. Ovšem žádná parkovací stání, ani pro invalidy (pokud není vyhrazeno pro konkrétního uživatele), nejsou určena pro dlouhodobé odstavení vozidla, tím místo zablokujete ostatním invalidním řidičům, což je přinejmenším bezohledné.
což je přinejmenším bezohledné....takže má přejet na jiné místo, vyhražené pro ZTP, a druhý den se vrátit? Žádný předpis toto neřeší, je to místo právě pro ZTP.
nejsou určena pro dlouhodobé odstavení vozidla****to jste zjistil kde?
Kdo dřív přijede, ten parkuje.
Dobrý den, pokud tam máte na značce dodatkovou tabulku s SPZ svého vozidla (vyhrazené parkování pouze pro toto vozidlo), tak by to mělo být OK (až na čas, kdy je ohlášeno čištění vozovky). Zdravím!
milancukrar - no, není to potom výsadní právo na ten veřejný parkovací prostor, tak tam může parkovat/stát i jiný držitel ZTP.
@ben: Ovšem jen v případě, že je místo zrovna volné. Tazatel tam může stát jak dlouho chce, ale nemůže si ho nárokovat!
satam - děkuji za potvrzení toho, jak jsem to myslel a co zde píši. Ještě bude zajímavé, až nám zde tazatel napíše, jestli tam tu dodatkovou tabulku s SPZ svého "invalidního" vozidla má či nikoliv, protože to je důležité/rozdílové. Ovšem, zatím se zdá, že ji tam nemá.
tomkk - ó, dovolím si nesouhlasit, protože úroveň tazatelů je zde často velmi nízká . Myslíte si, že se tazatel ještě ozve? Možná pouze v případě, že ho naštvu
.
bene, satam napsal "Tazatel tam může stát jak dlouho chce"
s tím souhlasíte?
Nárokovat parkování na některém místě nemůže nikdo, pokud to místo není určeno právě pro něj. Ale to není, takže tam může stát jak dlouho chce, stejně jako na vedlejší ulici, kde je rovněž značka pro vyhražené stání pro kteroukoliv osobu s průkazem ZTP.
"tam může parkovat/stát i jiný držitel ZTP" ****to je jasné, že tam může parkovat i jiná osoba, když tazatel odjede na nákup, tak se tam může postavit jiná osoba ZTP.
Zkrátka přijedu na uvedené místo, zaparkuji tam a klidně tam můžu parkovat den, dva, týden, měsíc, rok. Pokaždé, když tam bude volno.
milancukrar - počkáme si na reakci/nereakci tazatele. Vím, že tato rubrika má ráda kontroverzní názory a spory, ale já v tom nebudu pokračovat (pokud nic nového/zajímavého/hodné reakce nenapíše tazatel).
Tady ben píše: včera 12:25
Dobrý den, pokud tam máte na značce dodatkovou tabulku s SPZ svého vozidla (vyhrazené parkování pouze pro toto vozidlo), tak by to mělo být OK (až na čas, kdy je ohlášeno čištění vozovky).
K tomu zvýrazněnému mám teda dotaz:
Platí stále,že vozidlo označené jako ZTP nemůže být v době čištění odtaženo ( a pak vráceno na stejné místo ) nebo ani naloženo na ,,odtahovku,,? - jestli to platí,tak provozovatel vozidla nemá žádné náklady
Platí stále ( a to pro jakéhokoliv provozovatele ),že když prokáže závažné důvody, které mu znemožnily vozidlo včas odstranit,tak neplatí žádné náklady na odstranění, odstavení a vrácení silničního vozidla zpět na místo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.