Nejste přihlášen/a.
Zdravím
V březnu mě chytli a nadýchal jsem 1.2prom. Na místě odebranej ŘP. Pak ty tahanice odebrani krve, vyslech...Spolupracoval jsem. Už mě došlo asi 3. vyrozumění, že jsem spáchal to a to a že můžu dostat pokutu tolik a tolik. Už je 8. měsíc a ještě jsem nic neplatil a ani mě nepožádali něco platit. Kamarád říkal, že pak v polovině trestu, když požádám o vrácení ŘP, tak až tam mi to dají sež*at a i s nějakýma úrokama...Tak jak to je, budu ještě něco platit? S takovým několikaměsíčním zpožděním? Kde to jsme
Dík za odpověď
ještě něco platit, tak asi ještě tisícovku jako náklady řízení...nebo to řeší soud? Až se z toho vyspíš a konečně vystřízlivíš, zkus se ještě opláchnout vlažnou vodou a napsat sem ještě jednou jasně a srozumitelně, jak a co se stalo, jak a co kdo kdy zjistil, kdo co řešil, s kým a jak jsi spolupracoval, a jaké vyrozumění a od koho jsi dostal..
Myslím, že jsem to napsal dost srozumitelně...Píšu, že se to stalo v BŘEZNU, ne dnes, ani včera...Jde mi prostě a jenom o tu POKUTU za řízení pod vlivem. Je to už cca 2 měsíce, co mi doslo už asi 3. VYROZUMĚNÍ, že jsem spáchal tr. čin bla bla, že MŮŽU dostat pokutu ve výši tolik a tolik. Ale nikde, opakuji NIKDE nemám napsaný kolik mám zaplatit jako pokutu. Ano, už jsem zaplatil ty náklady řízení (cca 1500,-), ale chtěl bych jen vědět, kdy mi jako hodlají nějakou pokutu dát. A s tím souvisí to co jsem psal...jestli to pak budu platit, při vracení řidičáku (i třeba v půlce toho trestu).
* jo a omlouvam se, ale jakožto trestný čin, to řešil soud, čili vyrozumění ze soudu vyrozumění z MÚ odbor dopravy
V tomto případě se dá poradit dosti těžko, protože tak jak to celé popisujete, tak je to jasné jedině Vám, ale ne ostaním nezasvěceným.Když po Vás chtěl "nú" popis toho co se událo, tak to nebylo ze zvědavosti, ale ptoto, aby se dalo vůbec trochu adekvátně odpovědět. Pletete si městský úřad´se soudem, neuvádíte jaký byl rozsudek, co a komu jste platil. Zkrátka na dobře položený dotaz můžete čekat rozumnou odpověď a naopak.
Každopádně když byl vysloven zákaz řízení mot. vozidel a ŘP jste oficiálně nevlastnil více než rok, musíte opět složit závěrečnou zkoušku (prokázat odbornou nzpůsobilost) a také způsobilost zdravotní (t.j. potvrzení od lékaře).
napsal jsi to nesrozumitelně a doporučuji proto zeptat se na odboru dopravy, tedy tam, odkud přišlo 3. vyrozumění, odbor dopravy neřeší trestné činy, jen přestupky,,,trestný čím bude řešit soud...
No nevím...myslím, že ve zkratce to mělo být pochopeno tak, že mě odebrali ŘP a podle nějakých papírů bych měl zaplatit pokutu. Tak kdy mi ji jako hodlají dát. Nu to je jedno ale Nicméně jsem i čekal takovou odpověď. Ještě se tam mám jít prosit, jestli mi nějakou pokutu dají...Krásně je to řešeno
Můj přítel byl ve stejné situaci jako Vy. Způsobil ovšem škodu na jiném vozidle za cca 70tis.Kč. Škodu musel uhradit sám, jelikož byla způsobena pod vlivem - na to se pojištění nevztahuje.
Ale nevím o tom, že by platil nějakou pokutu. Sebrali mu ŘP na dva roky. Chtěl si v polovině zažádat, ale nakonec si řekl, že na to kašle, počká ještě ten necelý rok. Vlastně je to pro něj vyhovující, že nemá papíry, protože řídím já, a když jedeme někam na návštěvu, může si dát pivko
KDYŽ BUDE OPILEC U SOUDU BREČET A VŠEHO LITOVAT, A TVRDIT, ŽE JEL POD VLIVEM PROTO, ŽE MUASEL PRO NEMOCNOU BABIČKU, KTERÁ POTŘEBOVALA NUTNĚ DO NEMOCNICE, TAK NEMUSÍ DOSTAT ŽÁDNOU POKUTU
Tahle odpověď byla jako opravdu mířená na mě?
Ok, ujasníme si to:
Za prvé! Můj přítel není žádný opilec (pod tímto pojmem si představuji nějakého otrhaného notorika).
Za druhé! U soudu jsme ani nebyli, vše se vyřešilo písemně, tudíž ani nebyla potřeba brečet že musel zavézt babičku.
A za třetí! Pokutu opravdu žádnou neplatil. Co musel zaplatit bylo - škoda na druhém vozidle, výjezd rychlé a hasičů. TOŤ VŠE!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.