Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta 1.2 tsi 63 kw

Od: martis odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, chtěl bych si koupit vůz Škoda Rapid 1.2 tsi 63 kw rok výroby 2013 má to nájezd kolem 190 tisíc km.
Chci se zeptat není to moc na ten motor? Bylo to vždy servírované v autorizovaném servisu. Pan chce za to auto 150 tisíc a ja se v tom celkem nevyznám.
Dekuju za případné odpovědi :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

To víš, Pepík chce příplatek za nápis Škoda *smich*

Olítaná 12 let stará vrána... Sice dnes jsou vyšší ceny, ale 130kkm/ 8 let starýho Focuse v kombajnu ve výborným stavu se solidní výbavou jsem kupoval za 50k, chtít 3x tolik za TSI s 200kkm mi přijde úplně mimo. + tam bude investice za velký servis, klidně dalších 50k, takže ta kára vyjde na 200k.

"Servis pouze v autorizáku" - to je spíš nevýhoda než důkaz o pečlivé údržbě *smich* Long výměny oleje, ojeb atd. Bonus je jen dolití ostřikovače a výměna plně funkčních stěračů *ua*

Určitě bude mít i nové destičky a ozónem vyčištěný kokpit *smich*
vernon
Tak srovnávat Škodovku s Fordem, kterej se většinou po deseti letech všude sype, je už zase mimo mísu...
Tohle bude držet pohromadě ještě dlouho. Ale ta cena je přestřelená.
vernon - nějaká osobní zkušenost, nebo to říkali chlapi v hospodě u piva?
Stačí nalít Vif a dá pul mega s přehledem :)

hodnocení

0x
Mě to připadá, za 12 let starou vránu dost peněz.
martis
hodnocení

No mě to taktéž připadá trošku moc, hlavně ten nájezd už je skoro do 200 tisíc nevim zda to vydrží třeba dalších 100

vernon
hodnocení

0x
Stopadesát táců za dvanáct let staré auto s nájezdem 200 tisíc kiláků? I kdyby bylo ve špičkovém stavu a s plnou výbavou, je to hodně...

hodnocení

0x

Jo možná zde každej napíše že je to hodně ale je to za rapida naprosto normální tržní cena v tomto nájezdu.

Auta s třema kilama se prodávaj za 120 tak proč by tohle nebylo za 150?

Nakonec si ty inzertní servery můžete otevřít sami.

Jinak co se týče dotazu, ne není to moc km na tento motor pokud byl olej měněn každejch 10 max 15tis. km.

Znám dvojkovou fábii s nájezdem 350tis. km se stejným motorem a šlape jak hodinky.

asd1
Autorizak a olej po 10 max 15kkm? Tak ten byl dobrej :-D

Tak já netvrdim že to tak je...

V autorizáku jsem dělal tak vim.

007cz
Olej se mění podle plánu výrobce, pokud si zákazník přeje tak třeba každý sudý týden.
asd1

A plán výrobce je jakej... Nevim jak 1,2 TSI, ale litrovej má 0W20 a 30kkm a na to drtivá většina aut v prodloužený záruce jezdí, málokdo totiž bude cálovat 800,- za litr oleje častěji než musí. Tohle je rozumný poslat z domu hned po záruce, těch 12 let/ 200 kkm je už nejvyšší čas, majitel nejspíš cítí opravdu velký servis. Komplet podvozek i motor.

Vernon ty kecy jak se Ford sype a Škoda je držák, to je pěkná blbost. Mýtus škodovkářů aby si zdůvodnili proč připlácet za znak na masce. Zrovna první TSI s řetězem opravdu moc povedený nejsou. Každý auto má svoje typický mouchy, jak Ford tak i Schade. Kdo tvrdí že Schade je na tom líp tak buď lže nebo se moc nevyzná. Mmch. Ford má aspoň dobrý podvozek, ne že se to vlní jak had. Taky nenasedáš jak do vany a je z toho líp vidět..

350kkm a šlape jak hodinky - proč ne, nutno zmínit že to bude mít už tak čtvrtý rozvody. Tohle umí najet i první HTP, ale vážně to není důkaz o jeho kvalitě, spíš vyjímka která potvrzuje pravidlo.

Já nevim, jako automechanik jsem se u 1.0TSI nesetkal s žádnýma fatálníma scénářema intervaly dlouhý nedlouhý.

Mám s čím srovnávat a i auta jetý na dlouhý intervaly nevykazovali žádný extra opotřebení jako třeba žraní oleje apod.

Já bych to u svýho auta teda nepraktikoval ale popisuju praxi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]