Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ŠKODA 105-Brzda přední

Od: veteranmira odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.

Při jízdě ve Škodě 105 z roku 1988 jsem začal prošlápl naprádno pedál,postupně až na podlahu.Začal jsem šlapal rychle za sebou a náhle byl pedál pružný a vypadalo to OK.Po dalších 6-8 sešlápnutí se pedál úplně zasekl nahoře a brzdiče byly sevřený na doraz a kouřílo se z nich. Odpustil jsem odzvušňovače a znovu utáhl. Pedál byl volný ale při sešlápnutí se opět hned začal utahovat a kola byla zase zaseknuta. Problém je mezi pedálem a čelistmi. V čem mám hledat závadu? Děkuji za dobrou radu.

Veterán Míra

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Brzdový válec, případně můžou dělat problém staré/špatné hadičky, které jsou špatně průchozí a nepovolí tlak zpátky.

trtr
Zdravím, jj hadičky, dělá se tam takové bláto z porušené pryže. Vidím to na GO brzd. Začít u HBV (možná jste prošlapl a tím poškodil těsnění pístu), dále hadičky, vyčistit a zkontrolovat brzdy a znova naplnit novou kapalinou.

bear
hodnocení

0x

Asi HBV, jinak pokud by se nepovedlo po odpuštění kapaliny odbrzdit, tak bych sázel na seklý třmeny a zadní prasátka.

hodnocení

0x

Tohle dělal posilovač, resp. špatné seřízení vůlí mezi tyčkou pedálu a posilovačem na jedné straně a z druhé strany tlačítkem z posilovače a válcem. Obě vůle se nastavují na 0,5 - 1 mm.

007cz
Seřízení posilovače a brzd. válce je nutné ale i u špatně serizeneho se nepropadne na podlahu. Hlavní brzd. válec bude vadný

veteranmira
hodnocení

Dobrý den.

Děkuji za rady ohledně brzdy. Teď u mi vezou novou sadu brzdových hadiček Semperit tak až vyměním uvidím jestli jsem se správně přiklonil k této radě.Jednou mi taky řekl na srazu zkušený veteránista,že do Erka nedává syntol protože "žere" hadičky a já ty brzdy měl už po GO od minulého majitele a nevím jaký hadičky tam dal a co tam nalil,byl to mladší pán bez zkušeností.Najel jsem pouhých 7000 km.Uvidím,napíši a klidně můžete i napsat další odpověď-radu.

Děkuji Veterán Míra

bear

Dával bych DOT4 ATE a semperitky hadičky.

Hlavně ne z nějaké veterán burzy ty prachstaré jednostěné se zeleným opletem z textilu. Sice jsou vzhledem k vintage stylu patřící k vozu, ale v dnešní době zcela nepoužitelné.

Ty zelené hadice vedly snad jen od nádržky k válci spojky a brzd..Ke kolům neee..
bear

No... A když se kapalina nemá kam vrátit při puštění pedálu? Ty tenké hadičky nemají vliv na chod HBV? Je tedy fakt, že průchozí jsou jen, když na pedál nikdo netlačí. V okamžiku nepatrného sešlápnutí, se škvírky od nádobky (od hadiček) překlenou pístkem a pak už jen pístek tlačí kapalinu před sebou do kol.*zmateny**poctar*

veteranmira
hodnocení

Ahoj.

Tak dneska mi přišla nová sada hadiček Sepmerit,jsou to originální úloženky na celý vůz. Tu brzdovku mám DOT3,tak snad bude vhodná,měl jsem ji doma v zásobě do Alfi Romeo. Až bude venku hezky tak to vyměním a dám vědět. Jste super že se podělíte o odborné rady. Už jsem dávno zapoměl spoustu oprav na Škodě veteránu.

Veterán Míra

trtr
Zdravím, uloženky, hadičky, no nevím, zda si pomůžete. *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]