Ahoj.Mám starý skútr Yamaha Cygnus 125 z roku 95. Dorazil jsem s ním včera na chatu a zjistil jsem,že cestou přestal dobíjet.Nevěděl by někdo, k čemu je ta pojistka u baterie v bílé krabičce? Nenašel jsem na netu,kde by mělo být relé dobíjení.Tak kdyby někdo věděl, budu rád za každou radu
Ahoj, z fotky toho moc nerozeznam, ale pokud tam je jediná pojistka, tak slouží pro vše kromě startéru. Jestli je špatná nebo někde u ní okysly kontakty, pravděpodobně bude nějak podle otáček fungovat naopak všechno kromě startéru a dobíjení, ale jen při běžícím motoru přímo z magneta, bez motoru bude všechno úplně mrtvý. Aspoň padesátky to takhle obecně mají, naopak u Hondy Pantheon 125 z 2000 mám pojistek pomalu jak v autě, ale snad vsechno je řešený nejsložitějc, jak to šlo vymyslet
Jinak dobíjení bude mit na starosti zkratovej regulátor, nějaká hliníková žebrovaná kostka, obvykle někde pod maskou, kde proudí vzduch a neprší tam moc, někdy poblíž něj může být i větší zatěžovací odpor pro nahrazení odběru světel při jízdě bez svícení, ale asi to není moc častý řešení.
Díky..pod maskou jsem to nenašel..Kdysi jsem dělal sytič a musely pryč skoro všechny zadní plasty..Teď si to asi budu muset zopáknout a najít tu kostku..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.