Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bigster?

Od: lll odpovědí: 12 změna:
Protože se mi emise u mojí 1.9tdi zatím moc nedaří , začal jsem se koukat po autech.
Chci velikost cca jako oktávka, a k tomu i 4x4, to je docela omezení.
A možná už něco s vyšším nástupem, a 700tis. je maximum.
Byl jsem se projet s dieslovým "kokodákem" 4x4, 4letým a 100tis. km, v plné palbě L&K, v bazaru za bratru 750tis a nějak mě to auto za srdce nevzalo. Kožené (-nkové) sedačky (na "podobných" jsem se kdysi něco najezdil vlakem ;), jedině že je vevnitř spousta místa a tichoučko (akustická skla), a samovypadávací koule (pohodlíčko bez špinění). Infotainment šílený, ikon jak na mobilu na stránce s aplikacema, a tři stránky!, na volantu spousta tlačítek, a o pádla řazení pod ním jsem taky párkrát nechtěně zachytil (nezvyk a nešikovnost). Moc složitý pro starší osoby, obávám se že i pro ženy. A je to bohužel ošklivé auto.
No a dneska jsem se byl projet v novém Bigsteru, 1.8 Hybrid, zelená, automat, a docela bomba auto. Zvenku hezké, vevnitř taky, vůbec jsem nechápal a nevnímal že jedu v Dácii. Infotainment jednoduchoučký, bohužel žádné kulaté budíky, jen čísla. Volant není úplně kulatý, škoda. Kufr se mi zdá opticky lehce menší než oktávka, ale nic jsem neměřil.
Samozřejmě že ty dvě auta nejde úplně srovnávat, např. Kodiaq diesel utáhne 2,5t, takže karavan, Bigster jen 1t, takže vozejk.
Bigster 4x4 už je jen manuál a nejslabší motor, takže přesuny po dálnici se s nabouchaným Kodiakem nedají srovnávat, ale posloužit by to auto mohlo.
Objednání 5 měsíců, asi nestíhaj vyrábět.
Co vy na to, byli jste se v nějakém projet, co vám vadilo?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Na Dacii mě vadí to nekvalitní zpracování všeho. Koberce, plasty a jejich uchycení, pohodlí. Dělám autoelektro a dřív jsem domontovával handsfree a podobné ptákoviny napříč všemi značkami.

Naopak mě oslovuje Toyota a Nissan.

lll
hodnocení

Tebe chápu jako znalce, ty bys mohl k tomu něco říct, kdyby sis našel půl hoďky jestli někdy jezdíš kolem autosalónu Renault-Dacie, neprojel by ses nějakým Bigsterem, please?
Tvůj názor by mě zajímal, fakt.
("Ty budíky jak kelímky od jogurtu už teda nejsou, jen displeje, no" ;) )
bear

Tak na to fakt nemám čas, abych projížděl auta a psal recenze. Jsem rád, že se občas "urvu" a sednu ke kafi a internetu. Teď zrovna tisknu schémata a zase pádím k autu. :)

Mrkni do inzerce na nějaký Pathfinder nebo Hilux. Za ty prachy by to šlo.

Nebo menší něco jako Qashqai a tam bych bral M9R motory původně od Renaultu předělané s Nissanem.

bobann
bear
To i ty nové Dácie jsou nekvalitní?
bear

Pochybuju, že by kvalita šla za tu dobu nahoru.

Už jen ten tažák pouze na 1000kg. Kde asi ušetřili, že?

A nedělám si iluze, když i Škodovka nebo Mercedes začal kvalitou jít dolů co se týče použitých materiálů a zpracování. Mercedes a povrzávjící plasty nejsou dnes závadou, ale vlastností.

007cz
Kamarád dělá v mercedesu "ruchaře",jeho náplní práce je zjišťovat zvuky a ruchy které tam být nemají. To, že je vrzání plastů vlastnost není pravda.

lll
hodnocení

Aha, nárazové testy za 3! :(
garaz.cz/...
bear

Jo, je to jen naleštěná skořápka. Proto i ten tažák do 1000kg. Těžší tahání by to auto asi prasklo v kastli na svarech :)

k2

@bear: Jak jste prisel na to TZ na max 1t? Krome te fullHybrid verze maji vsechny TZ na 1,5t, coz je uplne normalni parametr u auta s pohotovostni/max hmotnosti 1,4/1,9t. Naprosto srovnatelne treba s Kaoroq-em (ktery je teda o dost tezsi), a ma taktez 1,5t (krome nejsilnejsiho benzinu a nafty)...

lll
hodnocení

Tu 1t jsem napsal já v úvodní otázce, jel jsem totiž v předváděčce právě v tom hybridu, čtyřkolku neměli ke svezení.
A nenapadlo mě (nestudoval jsem to tak podrobně) že ten nejslabší motor kterej dávaj ke 4kolce utáhne 1,5x tolik co ta nejsilnější 1,8l.
Bear je v tom nevinně.
Byl jsem v té chvíli prohlídky a projížďky z Bigstera nadšený, ale postupně chladnu..
lll
hodnocení

Když jsem viděl ty výsledky euro NCAP, tak ono fakt stojí za zvážení jestli novej Bigster za cca 700,-, nebo 4 roky starou (jako novou) škoduli (Octa Scout či Kodiaq) za velmi podobné peníze..
Náhoda je blbec, a pak by asi člověk v nemocnici zbytečně přemýšlel jak by to asi dopadlo kdyby.
3 hvězdy tam má třeba mrňavoučkej Suzuki Swift, tam asi prostě není co pomalu deformovat, málo materiálu kolem posádky asi.
Ony i ty Renaulty mají spíš čtyři hvězdy, narozdíl od suverénně pětihvězdičkovejch škodovek.
bear

Možná ještě XC90 od Volva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]