Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám suzuki swift sport 1.6 92kW rok výroby 2007. Mám problém s řazením - občas mi nejde zařadit rychlost, hlavně když se rozjíždím. V 80% času jde řadit normálně, trochu s těží, ale zařadím. Zbylých 20% nemůžu zařadit vůbec ani přes sílu - zůstal jsem stát na semaforu, protože mi nešlo nic zařadit, asi po 8 sekundách zkoušení se to chytlo. Přijde mi jak kdyby táhla byly špatný (opotřebovaný) nebo konzole. Auto jsem kupoval od pána, který tvrdil, že převodovka byla měněná 3 roky zpátky. Žádné divné zvuky auto nedělá, pouze občas nemůžu zařadit a nebo jen s těží.
Předem děkuji všem za případné rady...
JirkaK
Zkoušel jsem zařadit rychlost, když auto stoji a není nastartované. Vše jde zařadit hladce jak by mělo.
Takže ovládání spojky nebo spojka.. Pokračuj odvzdušněním (podle popisu ale na 99% nepomůže nebo jen krátkodobě), pak je nejčastější že propouští hlavní nebo pracovní spojkový válec a spojka nevystaví úplně. Někdy teče kapalina na koberečky, někdy propouští uvnitř. Problém se obvykle postupně zhoršuje a často se mění s teplotou. Hlavní válec je u pedálu, pracovní u spojky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.