Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde zařadit rychlost

Od: jirkak odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám suzuki swift sport 1.6 92kW rok výroby 2007. Mám problém s řazením - občas mi nejde zařadit rychlost, hlavně když se rozjíždím. V 80% času jde řadit normálně, trochu s těží, ale zařadím. Zbylých 20% nemůžu zařadit vůbec ani přes sílu - zůstal jsem stát na semaforu, protože mi nešlo nic zařadit, asi po 8 sekundách zkoušení se to chytlo. Přijde mi jak kdyby táhla byly špatný (opotřebovaný) nebo konzole. Auto jsem kupoval od pána, který tvrdil, že převodovka byla měněná 3 roky zpátky. Žádné divné zvuky auto nedělá, pouze občas nemůžu zařadit a nebo jen s těží.

Předem děkuji všem za případné rady...

JirkaK

doplněno 22.05.25 10:57:

Zkoušel jsem zařadit rychlost, když auto stoji a není nastartované. Vše jde zařadit hladce jak by mělo.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Za klidu řadí = spojka + její ovládání

Za klidu neřadí = ovládání řazení nebo převodovka

asd1

Takže ovládání spojky nebo spojka.. Pokračuj odvzdušněním (podle popisu ale na 99% nepomůže nebo jen krátkodobě), pak je nejčastější že propouští hlavní nebo pracovní spojkový válec a spojka nevystaví úplně. Někdy teče kapalina na koberečky, někdy propouští uvnitř. Problém se obvykle postupně zhoršuje a často se mění s teplotou. Hlavní válec je u pedálu, pracovní u spojky.

SUZUKI SWIFT III /...

SUZUKI SWIFT III /...

hodnocení

0x
Takže je tam stará podezřelá převodovka z jinýho starýho auta a ještě se v tom někdo hrabal. Tedy to může být cokoli. Prvně bude pokus to seřídit, a když to nepomůže, tak půjdete shánet další starou podezřelou převodovku.. :-/
doplněno 22.05.25 10:36: Jak píše Asd1, spojka to může dělat taky. Zkuste na stojáka za situace, kdu řadit jde, nemít spojku doraženou až na doraz a řadit, jaká je tam rezerva, než to nepůjde. A ne jen jedičku, zkoušejte střídavě 1 a 2. On to někdy může způsobovat i pitomý ohrnutý kobereček.

hodnocení

0x
Zkoušel jsem zařadit rychlost, když auto stoji a není nastartované. Vše jde zařadit hladce jak by mělo. - spojka k.o.Když zařadíte (třeba dvojku), spojku pouštíte - funguje, ale přeřadit nejde? - přítlačný talíř může být poškozený.

hodnocení

0x
Než budete cokoliv rozebírat,tak vyměňte olej! Zjistěte jaký tam má být-specifikaci..značka nerozhoduje.Kdysi jsem z horlivosti měnil olej v převodovce Leona mk1 a dal tam myslím pp80 a projevy byly jako u vás..Pak mne došlo, že starý olej toto nedělal..po výměně za to,co tam má být,šlo řadit zase krásně..Vejdou se tam cca dva litry..to vás nezruinuje ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]