Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím pojistit?

Od: alfonzo odpovědí: 15 změna:

Koupil jsem moped magnet Korado a chci ho rozebrat a celý opravit bude to trvat cca 3 měsíce.Musim pojistit ihned i když jezdit nebudu nebo stačí až bude pojízdný?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud má SPZ, tak dejte SPZ do depozitu a po tuto dobu není potřeba jej mít pojištěný.

jozin
Spz nema je jen karticka

Ještě koukám na tu mašinu a říkám si, zda by vůbec stálo řešit pojistku na tak krátkou dobu. Kolik bude roční pojištění? 500? 1000? Za ten kvartál nepojištění bude úspora tak na 1-2 kafe. Ano, zbytečná pojistka ale na druhou stranu ušetřený čas chozením na úřady a admin poplatky a ztráta času budou asi vyšší než úspora samotná.

Za skútry 50 a 125ccm platím roční pojistku nějaký 2-3 stovky ...

Tak to je úplný pakatel. Děkuji za info. Já motorku nemám, tak jsem jen tipoval a cenu očividně přestřeli :)

hodnocení

2x
Za depozit zaplatíte 200 + 50 Kč, plus čas ztracený na úřadech (já bych ho za méně jak 500 nepičítal), takže na tři měsíce to rozhodně nestojí za to. Pokud to má namontované RZ, musí to být bez přerušení pojištěno, tedy nejsnažší je to online pojistit, a to tak, aby v pojištění nevznikla žádná "mezera".

Tomkk, poplatek máte dobře napsaný, po mě chtěli ještě další prachy, když poté budu požadovat stejnou značku. Jelikož vozidlo bude v depozitu navždy, tak jsem nechal značku skartovat.

od 1.3.2023

Dobrý, to by mě vůbec nenapadlo, že by mi mohli vrátit jinou.

Když nezáleží, na jaké značce to pak bude, tak za ušetřené peníze bude řízek, či řízková pochoutka.

hodnocení

0x

i když jezdit nebudu nebo stačí až bude pojízdný***Musíte, toto zdůvodnění platilo do roku 2015. Od té doby musí být každé vozidlo, které je v registru pojištěno. Jsou i vyjímky, ale to Vy nesplňujete.

fik
Ale no tak. Odstavec 3 a 5.
mfcr.cz/...
22.05.25 11:56

?

fik
Píšete, že každé vozidlo v registru musí být pojištěné. To není pravda. Když není provozováno, není třeba pojištění. Rozebrané v dílně se snad shodneme, že není provozování.
Pokud narážíte na vyděračské praktiky ČKP, tak tohle platí i pro ně. Zvlášť u mopedu bez RZ a TP (nelze dát do depozitu) bych s nimi s chutí šel do sporu.

fíku, ale to tak není..

Když není provozováno, není třeba pojištění.****to bylo za minulého znění zákona 168/1999. Někdy od roku 2015 je to opravdu jinak.

Rozebrané v dílně se snad shodneme, že není provozování.***toto bylo dříve.

Toto jsem taky napsal: "Jsou i vyjímky, ale to Vy nesplňujete."

hodnocení

0x

trochu mne to zajímalo a hned jsem narazil na ten -maGnet-to g tam nepatří-takže to nemusí na STK ale pojistku 200Kč na rok - pokud s tím půjdete na cestu tak pojistku to mít musí-otázkou je že píšete že to budete 3 měsíce spravovat a chcete ušetřit-ale na rovinu kdyby to byly tisíce ale je to pár šestek takže já bych to nekomplikoval a zaplatil...pěkný den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]