Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplnění formuláře o dopravník přestupku

Od: chud odpovědí: 10 změna:
Dobrý večer dnes jsem si vyzvedl dopis na poště a v něm že jsem dostal pokutu za rychlost.Častku jsem poslal qr kodem.Ale.chci se zeptat.Na další straně je formulář a udaje o řidičovi.A nevim jestli to mam vyplnit odevzdat nekde na mestske policii kdyz jsem pokutu zaplatit pres qr kod?Nebo to je je pro mě ten papir?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nic již neřeště, jen si to důkladně přečtěte, co Vám píšou. Nikam již nic nedávejte, takto je to skončeno.

Jako provozovatel jste dostal pokutu. ale když naprášíte řidiče, tak ho identifikují a jemu dají pokutu i s body.

Takto je to levnější a snažší.

Obec má peníze a Vy klídek.

chud
hodnocení

Tak že qr kodem jsem zaplatil pokutu.A to je vsechno.Tak nechapu proc tomu davaji ten formular na udaje ridici .Nebudu ho vyplnovat .Děkuji za informaci

A to je vsechno.***ANO, to je vše.

Tak nechapu proc tomu davaji ten formular na udaje ridici***Když to nechcete zaplatit, tak nahlásíte řidiče. Už je to jasnější?

re4zon
A neni to pokuta, ale jakesi vypalne. Neco jako u cirkve odpustky.
Zajímavé, že já výpalné platit nemusím.

re4zon, každý má nějaký názor a název, pro tuto sankci.

halamus

Já tomu říkám daň z volantu.

Naštěstí je to daň progesívní, takže jsou řidiči, od kterých tato daň vybírána není. Záleží jen na něm, jestli se svým stylem jízdy nebo rozpoložením "přihlásí" k jejímu placení. Jediné co mi vadí, že se o tom řidič obvykle dozví s výrazným, obvykle několikaměsičním zpožděním.

Naproti tomu "výpalné" se obvykle po provozovatele vymáhá nevybíravým způsobem aniž by to dotyčný mohl nějak moc ovlivnit.

asd1

Ono spousta omezení je s tim výpalným srovnatelná.. Třeba na průtahu Mostu kde je u každýho sjezdu omezení na 50, přitom tam jsou 100m dlouhý odbočovací pruhy a jde jen o to odbočení.. To je fakt na palici.

Spousta omezení není za účelem zvýšení bezpečnosti, ale jen na kasírování peněz.

Když naprášíš řidiče, tak jako bonus k pokutě dostane i body *ua*

yarda1

V pondělí jsem dostal ouřední dopis, že jsem tady

maps.app.goo.gl/...

překročil povolenou rychlost o 10km/h (když odečetli možnou chybu měření, tak to bylo necelých 10km/h, asi jsem u cedule začátku obce dost razantně nebrzdil), napočítali mi to za 600 korun českých (oni to chtěli po manželce jako vlastníkovi auta, ale ona řídila naposled v autoškole), tak jsem to v ten den poslal z platbomatu (chtěl jsem zaplatit QR kódem, ale prý ten QR kód nebyl ve formátu co by mu platbomat rozuměl) a pro jistotu jsem informoval úředníka co to vyřizoval, obratem jsem dostal potvrzení, že to v pořádku došlo. Nic jsem tam vyplňovat nemusel.

IMHO to mohli vyřešit domluvou, snad ta pokuta poslouží k nějakému Bohu milému účelu. Až tam pojedu příště, budu úzkostlivě po celou cestu tou vesnicí dodržovat rychlost max. 40km/h, jistota je jistota. A i všude kde nějaký vybírací radar je nebo kde ho budu tušit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]