Nejste přihlášen/a.
Šel jsem přes silnici na přechodu pro chodce kde jsem měl zeleného panáčka a do toho na mne najíždělo auto. Těsně z bezprostřední blízkosti mne minulo a ještě řidička byla naštvaná, že přecházím když ona spěchá. Jak taková situace může nastat buď zapomněla z autoškoly silniční předpisy a barvy semaforu nebo jsem měl jako chodec zelenou a auto též zároveň zelenou?
Dejte přesné GPS místa. Děkuji.
ještě řidička byla naštvaná, že přecházím když ona spěchá***ona Vám to takto říkala?
Jestliže jste měl Vy zeleného panáčka, zřejmě paní řidička porušila předpis.
Stir málo jsi řval
Na kruháči mezi autama se dá, jen je třeba jet asertivně a hlídat si magory.
Spousta arogantních psychopatů vidí cyklistu na silnici a řve že obtížný hmyz, když ho vidí na chodníku tak řve jaktože nejede po silnici.. Mohli by zklidnit hormon a projevit trošku ohleduplnosti. (A platí to pro obě strany)
Ano, oba jste měli nejspíš zelenou. Ona s tím, že má dávat pozor a pustit osoby na přechodu pro chodce (je to symbol panáčka), Zřejmě další vlastník ŘP, který jej neměl dostat. Trochu nechápu, čemu se divíte, jako byste poprvé vylezl z nory. Jezdím denně do práce 30km autem a pak doma se často pohybuji po svých s naším malým synem. Arogantní prasata či neznalce potkávám prakticky denně, minimálně takové, co považují páčku na levé straně volantu za nadbytečný krám, ale většinou horší.
A samozřejmě je tu i možnost, že jela na červenou. Záleží, jak je křižovatka řešena.
Ano, mít přednost neznamená ji skutečně dostat. A zůstat v nemocnici nebo hůř s pocitem, že jsem byl v právu, moc ničemu nepomůže. Je třeba pořád sledovat a předvídat, byť často to není jednoduché. Chybu může udělat každý, je třeba ale věnovat maximální snahu tomu, aby ta chyba měla jakékoli následky. Nejsmutnější ale je, když člověk svoji duchapřítomností něčemu předejde, a ten co udělal chybu se ještě rozčiluje, nebo se nadále chová jako prase.
Onehdy se ke mně dostalo, že instruktor v jedné autoškole učí budoucí řidiče: "Přednost máte až když vám ji někdo dá". Tak jsem si to převzal jako stříbrné pravido řidiče hned za zlatým pravidlem řidiče: "Kam nevidím tam nevletím".
Zdržující chodec socka mám tomu rozumět že už nemohu v centru města si vyrazit na procházku po svých nohách, když se pořebuji trochu ze sezení projít?
Buď jela na červenou nebo třeba odbočení doprava přes přechod, to by jela na zelenou.
Na přechodu tě sice nesmí ohrozit, ale zelený panáček vážně není světlo nesmrtelnosti, takže chodec musí koukat nejen na semafor ale i okolo a hlídat si provoz aby ho někdo nesejmul.
Největší průšvihy jsou když jedno auto zastaví, chodec kouká na řidiče, jde, často i vyběhne aby ho zdržoval co nejmíň, zapomene sledovat okolí resp. za tim autem si ověřit že může jít dál... A přisviští druhý auto, nezastaví a chodce sejme. Tohle se děje hodně často a bývá to smrťák.
Tak třeba tady když jsem první
a mně blikne zelená, když se to stane nekde kde do křižovatky vidím, že auta ze strany už stojí, tak já jedu, abych nezdržoval zbytečně ty za mnou. Ale do téhle křižovatky nevidím a vím že i když se mi zelená rozsvítí, nějaké auto zboku tam někdy ještě jede, asi ty semafory tam nejsou dobře načasované, tak se podle toho chovám. A i jinde, pokud do křižovatky nevidím.
Kdysi jsem přecházl po tomhle přechodu
měl jsem zelenou, paní co šla dost těsně za mnou srazila dodávka co jela zezadu a odbočovala vlevo. Snad se paní tak moc nestalo, to bylo poprvé kdy jsem volal rychlovku a pak podával vysvětlení na policii.
Minulý týden ukazovali, jak chodci se sluchátky vlezli do silnice, před tramvaj, autobus atd.
Včera zase, jak chodec se postavil těsně před stojící popelářské vozidlo a vozidlo se pak rozjelo. Řidič ho neviděl před sebou.
Když se kdokoliv postavíme před semafor a budeme počítat, kolik aut již mělo zastavit, ale jeli na žlutou a červenou. To se za hodinu nedopočítáme. Mysleli si, že to stihnou.
Řidič kouká do zrcátek, kabina je vysoko (přední náhon), chodec se dívá vpravo. Souhra nešťastných náhod.
Řidič ho asi opravdu vidět nemusel, ovšem když už nutně musí stát na přechodu pro chodce (podle mě nemusel), měl by tam poslat kolegu hlídat. On tam jeden popelář byl pro nějaký koš a směrem na toho chodce koukal, ale nic neudělal, nechápu. Zajímavé také je, že potom co se to stalo, tak všichni popeláři čumí do kamery a pán zatím leží pod autem. Jak píšu, banda iqoňů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.