Nejste přihlášen/a.
Ake PREDNE lapace nečistot by ste mi poradili dat na Octavia 1 po FL,
aby sa medzi blatnikom a lapačom co najmenej drzali blato, voda, vlhkost
(po orig.Skoda som videl, ze niektori mali pod nimi olupany lak na bocnych miestach
blatnika)
1.original SKODA
2.nahrada DPA
3.sparco uni
4.guma uni
5?
na estetike mi nezalezi
Dik
Dobrý den.
Na Octávii jsem to taky řešil.
Zadní lapače nečistot - zástěrky jsem koupil na vrakovisti originál Škoda za 200 korun obě a ty pásly do originál upevňovacích bodů.Takže v pořádku a ještě se zamezilo většímu špinění zadního nárazníku...
Přední jsem koupil jak máte na obrázku číslo 2 a pasují taky dobře. Ty originál Škoda jsem nechtěl,protože jsem měl strach dávat ten spodní šroub do prahu.Kvůli korozi.
Jinak je potřeba každý rok to stejně sundat a sundat i plastový podběh a roh prahu a blatníku vyčistit.Stejně se tam dostane bláto.
Špína se tam dostává ne od kol, ale od čelního skla, kdy voda s bordelem steče na to dělené torpédo a do prostoru přepážky, kde je uložena ECU, kabinový filtr a krabice svorkovnic a stěračová souprava táhel s motorkem. Odtut voda stéká po stranách na plastové nadkolí v podbězích a končí v kapsičkách prahů.
Tedy lapač to nijak neovlivní.
Použití origo VAG je nejlepší z důvodu spasování a spodní šroub není nutné použít. Lapač i tak velmi dobře ddrží šroubky a sponou za lem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.